Kaymakamlık konutuna saldırı: 1 şehit

Bitlis Hizan Kaymakamlığı konutuna yapılan PKK saldırısında bir polis memuru şehit oldu, bir polis memuru yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HİZAN - Bitlis'in Hizan ilçesindeki Hizan Kaymakamlığı konutuna, terör örgütü PKK mensupları roketli ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Alınan bilgiye göre, saat 23.00 sıralarında, Hizan İlçe Kaymakamı Mustafa Adil Tekeli'nin konutuna, terör örgütü PKK mensupları tarafından, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda konut önünde nöbet tutan bir polis memuru şehit oldu, bir polis memuru yaralandı.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, saldırıda Hizan İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçe nüfusuna kayıtlı, polis memuru Yasin Hörbek'in şehit düştüğünü söyledi.

Kars'ın Kağızman nüfusuna kayıtlı olan polis memuru Erdem Orhan'ın ise olayda yaralandığını bildiren Vali Yılmaz, yaralının Hizan Devlet Hastanesinden helikopterle Bitlis Devlet Hastanesine getirildiğini ve burada ameliyata alındığını kaydetti.

Vali Yılmaz, öte yandan Hizan İlçe Kaymakamlığının karşısında bulunan Hizan Askerlik Şubesinde görevli bir askerin de olayda hafif şekilde yaralandığı, yaralı askerin Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını açıkladı.

Hizan İlçe Kaymakamı Mustafa Adil Tekeli de, yaptığı açıklamada, konutuna saldırı düzenlendiğini, sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Hastaneye gelen Bitlis Vali Yardımcıları Süleyman Çelebi ve İsmail Ayhan Tavlı yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

İlçeye giriş ve çıkışların yasaklandığı ve ilçe genelinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.

Öte yandan ilçeye takviye olarak güvenlik kuvvetleri sevk edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir