Kayseri'de operasyon: 11 gözaltı

Kayseri'de 'paralel yapı' iddialarına ilişkin operasyon düzenlendi. Boydak Holding CEO'su ve Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kayseri'de 'parelel yapı' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında bu sabah düzenlenen operasyonda, aralarında tanınmış işadamlarının da bulunduğu 11 kişi, polis ekiplerince gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında, TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi olan Boydak Holding CEO'su ve Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak'ın da olduğu öğrenildi.

 

Aralarında Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi olan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın da bulunduğu işadamları bugün saat 07.00'de ev ve işyerlerinden alınarak Kayseri Emniyet Müdürlüğüne getirildi. 

Polis ekipleri Talas İlçesi'nde bulunan Melikşah Vakıf Üniversitesine de giderek, buradaki yöneticilerini de gözaltına aldı.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli Tabiplikte ayrı ayrı sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Polis yetkilileri Melikşah Üniversitesi yönetimiyle ilgili başlatılan operasyonun genişleyebileceğini şu anda, gözaltında aralarında işadamı ve üniversite yöneticileri dahil 11 kişinin bulunduğunu ifade ettiler.

Boydak Holding'den açıklama

Öte yandan, sabah saatlerinde ajanslara “Boydak Holding’e operasyon” başlığıyla düşen haberler için CNN Türk’e telefonla bağlanan Boydak Holding yöneticisi, operasyonun holdinge yapılmadığını ve kendileriyle alakasının olmadığını söyleyerek, baskının yalnızca üniversiteye yapıldığını belirtti.

TÜSİAD'dan açıklama

Öte yandan Memduh Boydak'ın Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptığı TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Boydak'ın gözaltına alınması haberinin üzüntü ve kaygı yarattığı belirtilerek, "İş dünyasını ağır ithamlarla sürekli tedirgin eden kasvetli atmosfere dikkat çekmek ve bu gidişin son bulması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz" denildi.

Açıklamada, adil yargılanma hakkı, itibarın ve kişilik haklarının zedelenmemesi gereği ve ceza soruşturması süreçlerinin süratle sonlandırılması ihtiyacının esas olması gerektiği vurgulanarak, "Yasal süreçlerin bu hassasiyetlere uygun olarak yürütülmesinin takipçisi olacağız" denildi.