Kayseri'den Almanya'ya karşılıklı sefer

Sunexpress, haftanın 3 günü Frankfurt, Münih ve Stuttgart şehirlerine karşılıklı sefer düzenleyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Sunexpress, haftanın 3 günü Kayseri'den Almanya'nın Frankfurt, Münih ve Stuttgart şehirlerine karşılıklı sefer düzenleyecek.

Sunexpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, Kayseri Sanayi Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin önemli sanayi şehirlerinden Kayseri ile Almanya'nın 3 büyük şehri Frankfurt, Münih ve Stuttgart'a aktarmasız tarifeli uçuş başlatacaklarını söyledi.

Sunexpress'in 31 Ekim'den itibaren geçerli olacak kış tarifesi kapsamında Kayseri ile Frankfurt arasında perşembe ve cumartesi, Münih ve Stuttgart arasında ise pazar günleri karşılıklı sefer düzenleyeceğini ifade eden Say, şu bilgileri verdi:

"Sunexpress olarak ülkemizin önemli sanayi merkezlerinden olan Kayseri'den yurt dışına tarifeli sefer düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Uçuşlarımızın, Almanya'da yaşayan Kayserili hemşehrilerimizin memleketlerine ulaşımlarında büyük kolaylık sağlayacağına, Kayseri'nin sahip olduğu ticaret potansiyeline ve Avrupa'dan ülkemize giderek, gelişen bölgesel turizm faaliyetlerine de katkı sağlayacağına inanıyoruz."

Sunexpress olarak 25 uçakla operasyon gerçekleştirdiklerini belirten Say, "Bu yılın ilk 7 ayında 3,6 milyon yolcu taşıyarak, yolcu sayımızı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 22,7 artırdık. 7 aylık dönemdeki gelirlerimiz ise yüzde 7,5'lik artışla 255 milyon avroya ulaştı" dedi.

Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nurettin Okandan da Türkiye'nin 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşması için tüm Türkiye'de firmaların çaba göstermesi gerektiğini vurgulayarak, iş adamlarının yurt dışına daha kolay ulaşmalarına sağlayacağı katkıdan dolayı Sunexpress yetkililerine teşekkür ettiğini söyledi.

Kayseri Ticaret Odası Başkanvekili Mustafa Erçalık ise Kayseri'den diğer illere ve yurt dışına düzenlenen uçak seferlerinin her geçen gün arttığını vurgulayarak, buna yenilerinin eklenmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir