Kayseri'den ihracat yapan 200'ün üstünde firma var

Boydak, “İhracatçı firma sayımızın yukarıya doğru gidiyor olması Kayseri'nin geleceği bakımından önem arz ediyor” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri'de tabana yayılan bir ihracat olduğunu vurgulayarak, “Mart ayı içerisinde şehrimizden ihracat yapan irili ufaklı 200'ün üstünde firma var. Bu rakam daha önce 140 civarında idi. İhracatçı firma sayımızın yukarıya doğru gidiyor olması Kayseri'nin geleceği bakımından önem arz etmektedir” dedi.

Mart ayı ihracat rakamları değerlendiren Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “İhracatımızda pozitif gidişat devam etmektedir. Geçen yıla göre iyi bir durumdayız. Bu ay üyelerimiz tarafından 100 ayrı ülkeye ve 3 serbest bölgeye ihracat gerçekleştirilmiştir. Mart ayı ihracat rakamlarında geçen aya göre yüzde 5.2 oranında bir artış yaşanırken, bu rakam geçen yılın Mart ayına göre yüzde 22.5 oranında artarak 130.4 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.

İhracatta ilk üç sırayı, Irak, Almanya ve İtalya'nın aldığını belirten Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile tekstil, mobilya, demir, çelik, sac, iletken ve maden olduğunu, Boydak Dış Ticaret A.Ş., HES Hacılar San. ve Tic. A.Ş. ve Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.'nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.

İhracattaki bu olumlu ivmenin devam edeceğine inandıklarını vurgulayan Boydak, “Kayseri'de tabana yayılan bir ihracat var. Mart ayı içerisinde şehrimizden ihracat yapan irili ufaklı 200'ün üstünde firma var. Bu rakam daha önce 140 civarında idi. İhracatçı firma sayımızın yukarıya doğru gidiyor olması Kayseri'nin geleceği bakımından önem arz etmektedir” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir