Kayseri’de finansın kalbi Sahabiye’de atacak

505 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak merkezde Bankalar, finans kuruluşları ve iş merkezleri bir araya geliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MAHMUT SABAH

KAYSERİ - Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı 4 büyük projeden biri olan ‘Kayseri Finans Merkezi Projesi’ yakında start alacak. Başta bankalar ve kentteki finans kuruluşları olmak üzere iş merkezlerini bir araya getirmeyi amaçlayan merkez, kentin imar değişikliği kapsamına alınan semtlerinden Sahabiye Mahallesi’nde 505 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak. 

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda ilgili teknokratların da katılımıyla belediyede yapılan toplantıda, dönüşüm sürecinde izlenecek yasal mevzuat, yeni yapılaşma, emsal hesapları ve kütle planları gibi konular masaya yatırıldı. Uzmanlık kuruluşu Doğukan İmar’dan Şehir Plancısı Nadir Doğan tarafından, dönüşüm esnasında dikkate alınması gereken konular hakkında başkan Mehmet Özhaseki ve belediyenin öteki üst düzey yöneticilerine bilgi verildi. 

Mahallede uygulanacak dönüşüm projesi bittiğinde, Kayseri’nin en eski planlı yerleşim yerlerinden biri olan, ancak zaman içersinde değer kaybına uğrayan yapılarıyla kentin plansız semtlerinden biri haline gelen Sahabiye, yeni bir kimliğe bürünecek. Semtte hayata geçirilmesi planlanan‘ finans merkezi’ dönüşüm alanının 505 bin metrekarelik bölümünde oluşacak. Çevre düzeni ile yeşil alan dokusu ön plana çıkarılan projede, bankaların, finans kuruluşlarının, iş merkezi ve rezidansların yanı sıra, konutlara da yer verilecek Semtteki hak sahiplerine, sahip oldukları gayrimenkullerle eşdeğer büyüklükte yeni işyerleri veya konutlar verilecek. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Sahabiye’deki 50 yıllık, 60 yıllık binaların tamamının yıkılacağını belirterek, “Burası finans ve iş merkezine dönüşecek. Kısaca belirtmek gerekirse, şehrin merkezi yerindeki yerleşim yeri Sahabiye’de, tüm eski yapılar gidecek, yerlerine çağdaş çizgiler taşıyan, iç açıcı,‘ getirisi’ yüksek iş merkezleri gelecek” dedi.