Kazakistan da IMF'ye aday gösterdi

Hükümet, Merkez Bankası Başkanı Grigoriy Marchenko'yu IMF başkanlığına aday göstereceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ASTANA - Kazakistan hükümetinin, Kazakistan Merkez Bankası Başkanı Grigoriy Marchenko'yu Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanlığına aday göstereceği bildirildi.

Bağımsız Devletler Topluluğu Genişletilmiş Hükümet Başkanları Toplantısı'na katılmak için Belarus'un başkenti Minsk'te bulunan Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, IMF Başkanlığına Kazakistan Merkez Bankası Başkanlığı görevini 2009 yılından bu yana yürüten Grigoriy Marchenko'yu aday göstereceklerini söyledi.

BDT ülkeri ve Rusya destekliyor

BDT üyesi ülkelerin hükümet başkanları ile de konuyu görüştüklerini anlatan Masimov, BDT ülkelerinin IMF başkanlığı için tek aday gösterilmesi fikrini desteklediklerini, birçok ülkenin Marchenko'nun ismine sıcak baktıklarını, bundan dolayı da kendilerine teşekkür ettiğini ifade etti.

Masimov, Marchenko'nun adaylığına BDT üyesi ülkelerin destek verdiklerini belirterek, ''Rusya Başbakanı Putin ve diğer BDT üyesi ülkelerin başbakanları, IMF başkanlığı konusunda destekte bulunmaya söz vermişlerdir. Bu konuda anlaşmaya varmışlardır'' dedi.

Masimov, BRIC ülkeleri olarak bilinen (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin) dahil olmak üzere birçok ülke ile de görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir