Kazakistan, rezervleri 54,7 milyar dolara yükseldi

Kazakistan hükümeti, Kazakistan'a giriş-çıkış ve Kazakistan'da kalış süreleri ile ilgili yasada değişikliğe giderek vize alma süresini 30 güne düşürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ASTANA- Kazakistan'ın uluslararası rezervlerinin 7 milyar dolar artışla 54 milyar 700 milyon dolara yükseldiği bildirildi.

Kazakistan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Bisengali Tadzhiyakov yaptığı açıklamada, Kazakistan'ın uluslararası rezervlerinin geçtiğimiz yıla göre 7 milyar dolar artışla 54 milyar 700 milyon dolara yükseldiğini söyledi.

Tadzhiyakov, Mayıs ayı sonunda Merkez Bankası'nın brüt uluslararası rezervlerinin de yüzde 21,6 artışla 28 milyar 300 milyon dolara ulaştığını ifade etti.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısının açıklamalarına göre, Kazakistan'ın Ulusal Fon varlıkları da yüzde 8,5 oranında artarak 26 milyar 400 milyon dolara ulaşmış durumda.

Vize alma süresini 30 güne düşürdü

Yabancı ülke vatandaşlarının, Kazakistan'a giriş-çıkış ve Kazakistan'da kalış süreleri ile ilgili yasada değişiklik yapıldı.

Kazakistan hükümeti, sözkonusu yasada değişikliğe giderek vize alma süresini 30 güne düşürdü. Daha önce 90 gün içinde vize alarak ülkede kalma süresini uzatabilen yabancı ülke vatandaşları, bundan sonra 30 gün içerisinde vize alarak ülkede kalma süresini uzatacak.

Kazakistan hükümeti, Gümrük Birliğine girme kararı aldıkları Belarus ve Rusya vatandaşlarına içinse bu süreyi 90 gün olarak belirledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir