Kazancı, Aksa'daki yüzde 8 payını satacak

Holding, ödenmiş sermayesinin 58 milyon 500 bin lira artırılması amacıyla bedelli sermaye artırımına da gidecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kazancı Holding, Aksa Enerji'deki yüzde 8'lik payını yurtdışında yerleşik yatırımcılara satacak.

Şirketten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Şirketimiz Aksa Enerji Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 21 Aralık 2010 tarih ve 175 sayılı kararı ile Şirketimizin mevcut 1.000.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde kalmak kaydıyla 577.500.000 TL tutarındaki ödenmiş sermayesinin, 58.500.000 TL tutarında artırılması amacıyla bedelli sermaye artırımına gidilmesine, gerçekleştirilecek bedelli sermaye artırımının, Şirketimizin mevcut ortaklarının yeni pay alma hakkının kısıtlanarak gerçekleştirilmesine ve artırılan sermayeyi temsil eden payların tahsisli olarak yurtdışında yerleşik yatırımcılara satılmasına karar verilmiştir.

Ayrıca, Ortaklarımızdan Kazancı Holding A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 21.12.2010 tarih ve 102 sayılı kararı ile Aksa Enerji Üretim A.Ş. içinde sahip olduğu paylardan yüzde 8'ini temsil eden 46.200.000 TL nominal değerli B Grubu payların tahsisli olarak yurtdışında yerleşik yatırımcılara satılmasına karar vermiştir.

Şirketimizin sermaye artırımı yoluyla pay satışı yapılması durumunda elde edilecek kaynağın mevcut enerji santrallerimizin kapasite artırımları ile yeni santral yatırımlarının gerçekleştirilmesinde ve yeni iş fırsatlarının değerlendirilmesinde kullanılması planlanmaktadır.

Ortaklarımızdan Kazancı Holding A.Ş.'nin pay satışı yapması durumunda ise, Kazancı Holding A.Ş. elde edilecek kaynağı sermaye artırımı yoluyla Aksa Enerji Üretim A.Ş.'ne aktaracaktır.

Yukarıda belirtilen tahsisli satış işlemlerinden sadece bir tanesinin 2011 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Genel Müdürlüğümüz, yukarıda belirtilen işlemlerin gerçekleştirilmesi amacıyla Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.'ni görevlendirmiş olup, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. de satış işleminde görev alacaktır."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir