KCK tutuklusu vekiller Ergenekon rehinesi

BDP Grup Başkanvekili Kaplan, 5 KCK tutuklusunun durumunu "Ergenekon tutukluları devleti yıkmaktan, KCK davası tutuklularıysa basın açıklamasından yargılanıyor" sözleriyle eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, "Çok açık söylüyorum 5 arkadaşımız Ergenekon ve Balyoz davasının rehinesi durumundadır. Ergenekon ve Balyoz davasının sanıkları devleti yıkmaktan yargılanıyorlar. Bizim 5 KCK davası tutuklusu arkadaşlarımız basın açıklamasından yargılanıyor" dedi.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ve İstanbul bağımsız milletvekili Levent Tüzel, Konur Sokak'ta bir kafede kahvaltılı toplantıda basın mensupları ile biraraya geldi.

Halkın, sorunlar parlamentoda çözülsün diye kendilerini seçip meclise gönderdiğini belirten Kaplan, şunları kaydetti:

"Bu kadar net bir irade karşısında demokrasilerde milletin iradesine saygı duyulması gerekir. Çok zor koşullarda 36 parlamenter seçildik ve Meclis'e gelmeye çalıştık ama daha gelirken (6'da 1 fire ile gelin Meclis'e girin) demek gerçekten milletin iradesine saygı konusunda çok ciddi bir sorun. Sayın Dicle'nin konumu, YSK'nın bile bile lades demesi, tuzak kurması seçmene, Diyarbakır halkının özgür iradesi ile oynaması, siyaset tarihinde unutulmayacak bir durumdur."

Kaplan, "Çok açık söylüyorum 5 arkadaşımız Ergenekon ve Balyoz davasının rehinesi durumundadır. Ergenekon ve Balyoz davasının sanıkları devleti yıkmaktan yargılanıyorlar. Bizim 5 KCK davası tutuklusu arkadaşımız basın açıklamasından yargılanıyor. İddianame 7 bin sayfa, bir tek müşteki, bir tek mağdur yok bu dosyada. Demokrasi konuşacaksak bunu net koymak lazım." diye konuştu.

"Bu sorun çok basit, aşılabilecek formüllere sahip" diyen Kaplan, "Anayasa 83-2. fıkra çıkarılacak ve düşünce suçlarında TMK başta olmak üzere, TCK'da düzenleme yapma iradesini ortaya koyacak. Bu iradenin ortaya konması tutuklu vekiller sorununu çözer. Önümüzdeki demokratikleşmenin kapısını aralar. Biz de Meclis Başkanlık Divanında, Anayasa Uzlaşma Komisyonunda gereğini yaparız" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir