KCK'da 16 beraat

Aralarında Iğdır İl Genel Meclisi başkanı ile DTP Parti Meclisi üyesinin de bulunduğu 18 sanıktan 2'sine 6 yıl 3'er ay hapis verildi, 16'sı beraat etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ERZURUM - Iğdır'da terör örgütü PKK/KCK'ya üye oldukları iddiasıyla yargılanan, aralarında İl Genel Meclisi başkanı ile DTP Parti Meclisi üyesinin de bulunduğu 18 sanıktan 2'sine 6 yıl 3'er ay hapis verildi, 16'sı beraat etti.
Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklardan Iğdır İl Genel Meclisi Başkanı Cengiz Savaş ve DTP Parti Meclisi Üyesi Orhan Altuç ile Abdülkadir Özsular, Ahmet Adıyaman, Cengiz Kaya, Ayşegül Yaşar, Ahmet Sarıtaş, Hasan Safa ve avukatları hazır bulundu, eski Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Elif Dağgöl ile Reşit Aras, Ferzende Abay, Sadık Önder, Doğan Aydın, Atilla Şahin, Güzel Önder, Abdülhalit Kum, Mehmet Can Adlığ ve Sema Kalaç duruşmaya katılmadı.
İl Genel Meclisi Başkanı Cengiz Savaş, savunmasında, ülkedeki sorunların şiddetle çözülemeyeceğine inandığı için demokratik yollardan siyaset yaptığını dile getirerek, beraatini istedi.
Huzurdaki diğer sanıkların da aynı talepte bulunduğu duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Yusuf Eraslan, mütalaasında, Ferzende Abay ve Orhan Altuç'a 6 yıl 3'er ay hapis verilmesini, diğerlerinin beraatini talep etti.
Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, Ferzende Abay ve Orhan Altuç'un "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapisle cezalandırılmalarına,16 sanığın beraatine karar vererek duruşmayı bitirdi.

Olay
Iğdır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 26 Mart 2011'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon düzenlemiş, Iğdır İl Genel Meclisi Başkanı Cengiz Savaş ve DTP Parti Meclisi Üyesi Orhan Altuç'un da aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alınmıştı.