KCK'da yeni dalga: 30 ilde 109 gözaltı

İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır dahil 30 ilde KCK'ya yönelik operasyonda 109 kişi gözaltına alındı. KESK, Tüm Bel-Sen ve SES binalarında arama yapılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye, haftaya, KCK'ya yönelik yeni operasyon dalgasıyla başladı.

Türkiye genelinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu öne sürülen KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonların, Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde yapıldığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında 30 ilde düzenlenen operasyonlarda, 42'si İstanbul'da olmak üzere toplam 109 kişi gözaltına alındı. Aramalarda  Van'da bir adet ''Kalaşnikof'' marka otomatik tüfek ile İstanbul'da bir tabanca ele geçirildiği kaydedildi.

Sendikalarda arama

Ankara'da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanma KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında bazı KESK, Tüm Bel-Sen ve SES binaları ile bu sendikaların bazı üyelerinin ev ve iş yerlerinde arama yapılıyor.

Tüm Bel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Satı Burunucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, KCK'ya yönelik operasyon kapsamında KESK Kadın Sekreteri, SES Kadın Sekreteri, SES eski kadın sekreteri , Tüm Bel-Sen Kadın Sekreteri ve Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Üyesi hakkında gözaltı kararı bulunduğunu söyleyerek, bu kişilerin ev ve iş yerlerinde polisin arama yaptığını bildirdi.

Bu arada, KESK Genel Merkezi'nde aramalarını tamamlayan polislerden bazılarının, evrak doldurulan delil torbalarıyla binadan ayrıldığı görüldü.

Bu konularda ilginizi çekebilir
KCK