Kendi projesini geliştiren işletmeye hibe desteği

KOSGEB Başkanı Kaplan, "İşletmeler kendi hedeflerine yönelik bir proje altında hareket etsinler, bizler de yüzde 50-60 hibe vereceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı (KOSGEB) Mustafa Kaplan, "Artık istiyoruz ki işletmeler kendi hedeflerine yönelik bir proje altında hareket etsinler, bizler de yüzde 50-60 oranında hibe vereceğiz" dedi.

Kaplan, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen "KOBİ'ler İçin Yeni Dönem, KOSGEB'den Yeni Destekler" konulu toplantıda, KOSGEB'in yeni destek paketini anlattı. KOSGEB'in artık sadece imalatçı KOBİ'lere destek vermediğini, hizmet ve ticaret yapan işletmelere de destek verecek bir konuma kavuştuğunu belirten Kaplan, bunun çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

KOSGEB'in standart bir destekleme modelinden çıktığını, artık müşteri odaklı bir yaklaşımla işletmelere özel hizmet desteği vereceklerini anlatan Kaplan, KOBİ'lere proje bazlı destekleme modeli getirdiklerini belirtti.

KOBİ Proje Destek Programı adı altında KOBİ'lere ihtiyaç ve girişim programlarına göre destek vereceklerini kaydeden Kaplan, proje bazlı destekleme programıyla KOBİ'lere ihtiyaçlarına göre 150 bin liraya kadar hibe niteliğinde destek vereceklerini söyledi.

Ar-Ge-inovasyon yapan işletmelerle, iş birliği, güç birliği yapan işletmelere, ayrıcalıklı bir destekleme paketi sunacaklarını ifade eden Kaplan, şunları kaydetti:

"KOSGEB olarak 6 tane programı işletmelere çeşitli şekilde sunmanın yolunu açmış olduk. Ar-Ge-inovasyon yapan işletmeler, iş birliği, güç birliği yapan işletmeler daha nitelikli bir şekilde desteklenecek. İşletmeye özel en önemli hususlardan bir tanesi de işletmelerimizin kurumsallaşmasına, işletmelerimizin daha iyi yönetilmesine, marka olmasına, ihracatına ve pazarlamasına destek olacak projelere 150 bin liraya kadar KOBİ Proje Destek Programı kapsamında destek olmayı hedefliyoruz. Artık istiyoruz ki işletmeler kendi hedeflerine yönelik bir proje altında hareket etsinler, bizler de yüzde 50-60 oranında hibe vereceğiz. Bu 150 bin lirayı da onlara hibe şeklinde, geri ödemesiz şekilde vereceğiz. Bu önemli bir açılım."

Kaplan, yeni destek paketinde, KOBİ Proje Destek Programı, Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı ve Genel Destek Programı'nın yer aldığını belirterek, KOBİ'lerin kendi projelerini kendilerinin hazırlamalarının, kendi beceri ve noksanlarını daha iyi tanımalarının sağlanacağını söyledi.

KOBİ'ler için 7 gün 24 saat hizmet veren çağrı merkezi oluşturulacağını da ifade eden Kaplan, bir kaç hafta içerisinde bu merkezin hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım da, KOBİ'lerin ekonominin bel kemiği olduğunu belirterek, KOSGEB'in Sivas Merkez Müdürlüğü'nün açılması için çalışma başlatıldığını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir