Kent Gıda'da yeniden yapılandırma sürüyor

Kraft'a satışın ardından başlayan yeniden yapılanmada hedef, verimliliği artırmak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş., şirketle Kraft Foods Inc.'in iştiraki Kraft Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yönetim, pazarlama ve satış hizmetleriyle bu hizmetleri veren şirket çalışanlarının lokasyonunun yeniden yapılandırılmasına ilişkin çalışmaların halen sürdürüldüğünü bildirdi.

Kent Gıda Maddeleri'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) dünkü özel durum açıklamasına ek olarak yayımlanan açıklamasında, dün de belirtildiği üzere, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No: 54 sayılı Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına ilişkin Tebliği'nin 17. maddesine istinaden aynı Tebliğin 21 ve 22. maddelerine göre henüz kamuya açıklanmamış özel bir durum bulunmadığı vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Ancak herhangi bir yanılgıya meydan vermemek amacıyla, şirketimizin çoğunluk hisselerinin sahibi Cadbury PLC'nin mevcut hisselerinin yüzde 99,36'sının Kraft Foods Inc tarafından satın alınması nedeniyle, şirketimizin Kraft Foods Inc'in dolaylı iştiraki haline gelmesi sonucunda, şirketimiz ile Kraft Foods Inc'in iştiraki Kraft Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yönetim, pazarlama ve satış hizmetleri ile bu hizmetleri veren şirket çalışanlarının lokasyonunun, şirketlerin birleşmesine gerek olmaksızın azami verimlilik sağlayacak şekilde yeniden yapılandırılmasına ilişkin çalışmaların halen sürdürüldüğünü ayrıca bildirmek isteriz."

Bu konularda ilginizi çekebilir