Kentsel dönüşüm devam ediyor

Kentsel dönüşüm kapsamında eylül ayı itibarıyla ilan edilen riskli alanların toplam büyüklüğü 6 bin 931 hektar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, kentsel dönüşüm kapsamında eylül ayı itibarıyla ilan edilen riskli alanların toplam büyüklüğünün 6 bin 931 hektar olduğu, bu alanlarda yaklaşık 1 milyon 58 bin kişinin yaşadığı bildirildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşların ulaşım, altyapı ve sosyal donatı sorunları çözülmüş planlı alanlarda ve sağlıklı yapılarda yaşamasını sağlamak için çalışmalara devam ediliyor. 

"Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında 37 ilde 106 Bakanlar Kurulu kararıyla 148 alan, üzerindeki yapılaşma ve zemin yapısı açısından can ve mal kaybına yol açma riski taşıması nedeniyle "riskli alan" ilan edildi. 

İlan edilen riskli alanların toplam büyüklüğü, Eylül 2014 itibarıyla 6 bin 931 hektar oldu. Bu alanlarda bulunan yaklaşık nüfus ise 1 milyon 58 bin kişiyi kapsıyor. Riskli alanlarda yer alan yapı sayısı 170 bin 708 olurken, bu yapılarda 387 bin bağımsız birim bulunuyor.  

Riskli alanların dışında ülke genelinde tespit edilen riskli yapı sayısı 45 bin 588 olurken, bu yapılarda bulunan bağımsız birim sayısı 165 bin 196 olarak tespit edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, söz konusu alanlardaki dönüşüm çalışmalarına kanun kapsamında belediyeler, TOKİ ve maliklerin işbirliğiyle devam ediliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir