Kent’ten, bayramlarda 11 bin kişiye istihdam

Mondelez Türkiye Genel Müdürü Joost Vlaanderen, Türkiye’de pazar liderliğini koruyarak büyümeye devam edeceklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERVE YİĞİTCAN / İSTANBUL

Kent Gıda ismiyle Türkiye’de faaliyetlerini sürdürün Mondelez’in Türkiye Genel Müdürü Joost Vlaanderen, hediyelik-ikramlık kategorisindeki yıllık satışın büyük bölümünün bayram öncesindeki birkaç günde gerçekleştiğini belirterek, “Doğru planlama yapmak gerekli. Bayramlar bizim için çok önemli. Dolayısıyla her yıl bayram dönemlerinde yaklaşık 11 bin kişiye geçici istihdam sağlıyoruz” dedi. 

Kent Gıda, Ramazan Bayramı öncesi yeni reklam filmini tanıttı. Toplantıda Genel Müdür Vlaanderen, hem hediyelik-ikramlık sektörünü, hem de yeni reklam filmine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kent markasının uzun yıllar pazarda lider olduğunu anlatan Vlaanderen, “Pazarda ölçüm çok kolay yapılamıyor. Buna rağmen, yaklaşık yüzde 70 pazar payına sahip olduğumuzu söyleyebilirim” şeklinde konuştu. 

Türkiye’de hediyelik ve ikramlık şekerleme sektörü pazar büyüklüğünün yaklaşık 500 milyon TL civarında olduğunu da dile getiren Vlaanderen, Türkiye’de pazar liderliğini koruyarak büyümeye devam edeceklerini kaydetti. Geçen yıl Kent Gıda olarak 200 milyon TL’lik ihracat yaptıklarını belirten Vlaander, “Yaklaşık 50 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu nedenle çevre ülkelerdeki krizlerden çok etkilenmiyoruz. Bu yıl da ihracatımız büyüyerek devam ediyor” diye konuştu. 

En çok Doğu’da tüketiliyor 

Mondelez Türkiye Genel Müdürü, toplantıda bayramlarda hediyelik- ikramlık şeker tüketimine ilişkin veriler de paylaştı. Buna göre, kişi başına ‘bayram şekeri’ alışverişi 2.1 kilogram. Marmara Bölgesi’nde bu rakam ortalama 1.2 kilogramken, Doğu Anadolu’da 4.2 kilograma çıkıyor. Bayram şekeri alışverişinin 3’te biri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yapılıyor. Vlaanderen’e göre, bunun en önemli nedenlerinden biri Doğu ve Güneydoğu’da ailelerin daha kalabalık olması. Hediyelik- ikramlık kategorisindeki yıllık satışın büyük bölümünün bayram öncesindeki birkaç günde gerçekleştiğini kaydeden Vlaanderen, “Bu nedenle hangi satış noktasında ne kadar ürün bulunduracağız çok önemli. Doğru bir planlama yapmak gerekli. Bayramlar bizim için çok önemli. Dolayısıyla her yıl bayram dönemlerinde yaklaşık 11 bin kişiye geçici istihdam veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir