Kerevitaş, Mersu ve Ancoker hisseleri için anlaştı

Şirket, Mersu hisselerinin yüzde 99,99'unu, Ancoker hisselerinin ise yüzde 45'ini satın alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kerevitaş Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Mersu Su Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisselerinin yüzde 99,99'unu, Ancoker Su Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.hisselerinin yüzde 45'ini satın almak için anlaştığını bildirdi.

Kerevitaş'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan Finansal Duran Varlık Edinilmesine ilişkin açıklamasında, şirketin üretim, satış, dağıtım ve pazarlama operasyonlarının sekteye uğratılmadan devamlılığının sağlanması ve dondurulmuş gıda ürün kategorilerinin bir kısmının üretiminin yapıldığı tesislerin yüksek imkanlarla şirkete hizmet etmesini emniyet altına almak adına almak için bu yola gidildiği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mersu Su Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Mersu) sermayesine isabet eden hisse senetlerinin yüzde 99,99'unun ve Ancoker Su Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Ancoker) sermayesine isabet eden hisse senetlerinin yüzde 45'inin şirketimiz Kerevitaş Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Kerevitaş) tarafından satın alınması konusunda taraf şirketler anlaşmışlardır.

Hisse devrine konu olan Mersu ve Ancoker şirketleri yaklaşık 20 yıldır kiralama dışında faaliyet göstermemiş durumda olup bilançolarındaki varlıklarının tamamına yakını Bursa Akçalar kasabasındaki Kerevitaş'a kiralık tesisleridir. Söz konusu şirketlerin maddi duran varlıklarının ekspertiz değeri ile yine aynı şirketlerin maddi duran varlık değerlemesi sonrası oluşacak değerlerine alacak ve borç durumunun da dahil olduğu net defter değeri arasında kayda değer bir fark bulunmamaktadır. Alım satıma konu olan tüm gayrimenkul değerlendirmelerinde taraflar ekspertiz şirketince tespit edilen nihai değerlerde mutabık kalmışlardır."

Devralınacak şirketlerin net defter değerinin hesaplanmasında Vektör Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından yapılan 30 Haziran 2010 ve 6 Temmuz 2010 tarihli gayrimenkul değerleme raporları verilerinin kullanıldığı ifade edilerek, Mersu'nun hisse değerinin 5,03 lira olarak hesaplandığı, Ancoker'in maddi duran varlıklarının ekspertiz değeri sonrasında hesaplanan şirket net değerinin devralınacak hisselere isabet eden toplam nominal değerin altında olması sebebi ile şirketin hisse senetlerinin nominal bedel üzerinden (0,01 lira) devre konu edildiği belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir