Çavuşoğlu-Kerry görüşmesinin ayrıntıları açıklandı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD büyükelçiliğinin belediyelere atanan kayyumlara ilişkin açıklamasına duyulan rahatsızlığı ABD Dışişleri Bakanı Kerry'ye iletti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefon görüşmesi yaptı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu ve Kerry dün yaptıkları görüşmede, başta çatışmaların durdurulması mutabakatının uygulanması olmak üzere Suriye’deki durumu değerlendirdi.

Kerry, Türkiye’nin desteği için tekrar teşekkür ederek, mutabakatın ilk saatlerinde olumlu gözlemlerinin bulunduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin mutabakata destek verdiğini yineledi, diğer taraftan rejim tarafından ihlaller yapıldığına işaret etti.

Büyükelçi Bass'in ifadeleri

Görüşmede son olarak Bakan Çavuşoğlu, ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass'in bazı belediyelere kayyum atanmasına yönelik ifadelerinden duyulan rahatsızlığı da Bakan Kerry’e iletti.

ABD elçiliğinin 28 belediyeye atanan kayyumlara ilişkin açıklamaları tepki toplamıştı.

ABD'den kayyumlara ilk açıklamaABD'den kayyumlara ilk açıklama

'Türkiye'de bir vali değil'

Bakan Çavuşoğlu da konuya ilişkin ABD'ye, 'Sizin büyükelçileriniz Türkiye'de bir vali değil, Türkiye'nin valisi değil. Büyükelçiliğini adam gibi yapacak, görevi çerçevesinde Viyana Sözleşmesi çerçevesinde yapacak. Türkiye'nin valisi gibi davrananların hiç birisine müsaade etmeyiz. Bunlara da izin vermeyiz. Herkes haddini, hududunu, görevini çerçevesini çok iyi bilecek." şeklinde tepki göstermişti.

 'Türkiye ABD'nin 53. eyaleti değildir' 'Türkiye ABD'nin 53. eyaleti değildir'

 

Bu konularda ilginizi çekebilir