KESK, 26 Mayıs'ta greve gidecek

KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Şimşek, iktidara seslenerek, "1 Mayıs'ın coşkusuyla sizi bir kez daha uyaracağız. 26 Mayıs'ta üretimden gelen gücümüzü kullanacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek, 26 Mayıs'ta üretimden gelen güçlerini kullanarak, greve gideceklerini bildirdi.

Akman Şimşek, DİSK Trakya Bölge Temsilciliği'nde düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs'ın ülke genelinde coşkulu şekilde kutlandığını, emekçiler için büyük moral olduğunu söyledi.

İktidarın emekçilerin isteklerine kulak vermesi gerektiğini savunan Şimşek, şunları kaydetti:

"Emekçilerin uzun yıllardır verdiği mücadele ve ödediği bedeller sonucunda kazanılan Taksim Meydanı, lütufmuş gibi sunulmaktadır. AKP iktidarı (bu ülkede her şeyi ben belirlerim, ben veririm) diyor. Emekçilerin lütufa ihtiyacı yoktur. Emekçiler haklarının peşindedir. Buradan siyasi iktidarı uyarıyoruz. 1 Mayıs'ta Taksim'de toplanan 500 bin emekçi, ülkede toplanan  milyonlarca emekçi de mi size gösteremedi yanlış yolda olduğunuzu? Şimdi de 1 Mayıs'ın coşkusuyla sizi bir kez daha uyaracağız. 26 Mayıs'ta üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. Greve gideceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir