KESK hükümeti prototesto etti

KESK ile bağlı sendikalar üye bir grup, Ankara'da toplu sözleşmeli sendikal hakkın tanınmaması için eylem yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - KESK Genel Başkanı Sami Evren ile bağlı sendikalar üye bir grup, kamu çalışanlarına grevli, toplu sözleşmeli sendikal hakkın tanınmamasını ve 2009 yılı için önerilen zam oranını Ankara'da protesto etti.

Milli Müdafaa Caddesi'nde toplanan gruptakiler, slogan atarak Başbakanlık Merkez Bina'ya doğru yürüyüşe geçtiler. Gruptakiler, Başbakanlık Merkez Bina'nın arka kapısına yaklaştıklarında polis tarafından durduruldu. Sendika üyelerinden sadece çelenk bırakacak ekibin barikatı geçmesine izin verileceğinin bildirilmesi üzerine, burada Evren tarafından basın açıklaması yapıldı. Sami Evren, toplu görüşme masasında sendikaların pazarlık yapma imkanlarının bulunmadığını, bu nedenle hükümetin tek taraflı iradesinin dayatıldığını öne sürdü. Karşılıklı pazarlığın olmadığı yerde emekçilerin sorunlarının çözülemeyeceğini ifade eden Evren, kamu çalışanlarına grevli ve toplu sözleşmeli sendikal haklarının bir an önce verilmesini istedi.

Kamu çalışanlarının yıllardır mağdur edildiğini öne süren Evren, bu duruma son verilmesi için sendikaların birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Evren, "grevli ve toplu sözleşmeli sendikal hakkımızı tanıyın", toplu görüşme masasına oturan sendikalara da, "Figüran olmaktan çıkın, ricacı sendikacılığı bırakın" diye seslendi. Talepleri karşılanıncaya kadar "direnişi örgütleyeceklerini" söyleyen Evren, daha sonra, bazı sendika yöneticileriyle Başbakanlık Merkez Bina'nın arka tarafındaki demir parmaklıklara siyah çelenk bıraktı.