KGF, Antalya Şubesi'ni açtı

Fon, kredi piyasalarında Antalyalı KOBİ'lere ihtiyaç duydukları teminatı sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Kredi piyasalarında KOBİ'lere ihtiyaç duyduğu teminatı sağlamak, yeni KOBİ kuruluşlarını cesaretlendirmek ve çoğaltmak hedefiyle kurulan Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) Antalya Şubesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Hizmet Binası içinde faaliyete geçti.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, KGF'nin KOBİ'lerin finansal sorunlarının çözümüne yardımcı olmak, yenilikçi ve istihdam yaratıcı yatırımların önünü açmak ve KOBİ'lerin rekabet gücünü artırmak amacıyla kurulduğunu bildirdi.

Budak, KGF kefaletinden, KOBİ kapsamında sayılan esnaf ve sanatkar, serbest meslek mensupları, tarımsal işletme ve çiftçi vasıflarını taşıyan gerçek veya tüzel kişi işletmelerin yanı sıra başarı vadeden genç ve yaratıcı girişimcilerin de yararlanabileceğini belirtti. Budak, KGF'nin iyi iş fikirlerinin önündeki teminat yetersizliği engelini ortadan kaldırdığını kaydetti.

KGF'nin, sektör ayrımı yapmaksızın tüm sektörleri kefaletiyle desteklediğini ifade eden Budak, şunları belirtti:

"Banka kredisi olanaklarına büyük işletmeler kadar kolay ulaşamayan küçük işletmelerin teminat problemi, KGF kefaleti ile giderilmekte, bu sayede KOBİ'lerin de banka kredileri kullanma imkanı doğmaktadır. Çalışan sayısı 250'yi, yıllık cirosu ve aktif büyüklüğü 25 milyon TL'yi aşmayan işletmeler KOBİ olarak kabul edilmekte olup, sektör ayrımı yapılmaksızın tüm KOBİ'lerin talepleri değerlendirilmektedir."

Borç yapılandırmak isteyene de kapılar açık

Budak, borçlarını yapılandıran veya ödenebilir tutarlarda vergi-SGK borçları olan KOBİ'lerin de KGF kefaletine başvurabileceğini belirtti.

KOBİ'lerin kredi kefalet taleplerini KGF ile protokol imzalayan bankalara veya finansal kiralama şirketlerine yapacağını kaydeden Budak, bankalar tarafından uygun görülen taleplerin KGF şubelerine iletileceğini ancak kredinin verilip verilmeyeceğinin tamamen bankanın inisiyatifinde olduğunu bildirdi.

Antalya'nın yanı sıra, Burdur ve Isparta ile ilçelerinin de KGF Antalya Şubesi'nin sorumluluk alanı içerisinde yer aldığını belirten Budak, ATSO Hizmet Binası içinde faaliyet gösteren KGF Şubesi'ne 0 242 314 38 12 numaralı telefon ya da www.kgfantalya.com.tr web sitesinden ulaşılabileceğini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir