”Kılıç, AKP ile ilgili kararı yanlış açıkladı”

Tunceli Bağımsız Milletvekili Genç, imza aşamasında üyelerin ilk kararlarından vazgeçebileceklerini kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın AKP ile ilgili kararı yanlış açıkladığını iddia etti.

Genç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AKP hakkındaki kapatma davasının Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç tarafından özellikle Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesine alındığını ileri sürerek, "Karar açıklanmıştır ama henüz kesinleşmemiştir. İmza aşamasında üyeler kararlarını değiştirebilir. İlk kararlarından vazgeçebilirler" diye konuştu.

Karar kesinleşmeden Yüksek Mahkeme Başkanının davet ve resepsiyonlara katılmasının yargıç bağımsızlığı ile bağdaşmadığını iddia eden Genç, "Anayasa Mahkemesi Başkanı, AKP ile ilgili kararı açıklarken de bu partinin sözcüsü gibi davranmıştır" diye konuştu.

Genç, AKP'nin aldığı Hazine yardımının yarısından yoksun bırakılmasıyla ilgili kararın da yanlış olduğunu iddia ederek, Hazine yardımının tümünün kesilmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaptığı son rektör atamalarını da eleştiren Genç, "Laik Cumhuriyete sahip çıkan rektörler tasfiye edilmiştir" dedi.

Kamer Genç, devletin üst düzey yöneticilerinin "gizli görüşmeler" yaptıklarını da ileri sürerek, bu görüşmelerin açıklanmasını istedi.