Kılıç bizi doğruladı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'ın sözleri değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap CHP'nin devletimizin demokratik işleyişi konusundaki tespit ve iddialarının ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Uluslararası Yargı Reformu Sempozyumu'ndaki sözlerinin, CHP'nin, devletin demokratik işleyişi konusundaki tespit, görüş ve iddialarının ne kadar yerinde ve isabetli olduğunu bir kez daha kanıtladığını ileri sürdü. Matkap yaptığı yazılı açıklamada, Kılıç'ın sempozyumdaki konuşmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

CHP olarak, 12 Eylül Referandumu'na konu olan 26 maddelik Anayasa değişikliklerinin sadece ikisine karşı çıktıklarını ifade eden Matkap, bu maddelerden birinin Anayasa Mahkemesi'nin işleyişinin, yapısının ve üye sayısının değiştirilmesini öngören 146. maddedeki değişiklikler, ikincisinin ise Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun işleyişinin, yapısının ve üye sayısının değiştirilmesini öngören 159. maddedeki değişiklikler olduğunu vurguladı.

Maktap, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bu iki maddeye ilişkin değişikliklerin temel amacının, 'siyasetin yargıyı kuşatması' olduğunu yüksek sesle ifade etmiştik. Hatta daha ileri giderek eğer bu iki madde üzerindeki değişiklikler geri çekilirse 12 Eylül Referandumunda 'Evet' oyu kullanacağımızı da yüksek sesle belirtmiştik. Bugünlerde geç de olsa bu konudaki düşünce ve iddialarımızın en yüksek yargı kurumu Başkanı Sayın Haşim Kılıç tarafından seslendirilmesinden memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim. Sayın Kılıç'ın bu açıklaması Cumhuriyet Halk Partisi'nin, devletimizin demokratik işleyişi konusundaki tespit, görüş ve iddialarının ne kadar yerinde ve isabetli olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır."

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir