'Kılıçdaroğlu 18 yaşında seçilebilmeyi destekliyordu'

Kahramanmaraş'ta katıldığı bir toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun daha önce 18 yaşında seçilebilmeyi desteklediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarların katılımıyla düzenlenen "Cumhurbaşkanılığı Hükümet Sistemi" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, yeni anayasa ve hükümet sistemine ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Tek adam" eleştirilerine tepki gösteren Kaynak, "Kendisini yargılatabilecek bir sistemi getiren diktatör olur mu? Kendisini mahkeme önüne çıkartacak, kendisini tekrar milletin denetimine açacak, kendisini meclisin denetimine açacak bir sistem tek adamlık sistemi olabilir mi? Düz ayak yalan söyleniyor, bu yalanlar da yeni değil." dedi.

"Bizim en büyük zenginliğimiz genç nüfusumuzdur. Nüfusumuzun tam yüzde 24'ü bırakın 18'i 15 yaşın altıdadır. 18 ile 25 yaş arasında tam 7 buçuk milyon gencimiz var." diyen Başbakan Yardımcısı Kaynak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 26 Mayıs 2015'te katıldığı bir televizyon programında, 18 yaşında seçilebilmeye destek verdiğini hatırlatarak,

"Size 18 yaşla ilgili bir görüş okuyacağım. Sonucu soruyor, madem gençleri daha çok hayatın içine sokacağız diyorsunuz seçilme yaşının düşürülmesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz. Sayın genel başkan diyor ki: '18 yaşa düşürülmesine evet, herhangi bir sorunumuz yok. O konuda biz anayasa değişikliği teklifini de verdik. Gençler siyasete ısınacaksa ki Medeni Kanun'a göre, temyiz kudretine yani yanlışla doğruyu bir birinden ayırma yaşı olarak 18 görünüyor. 18 yaşına gelmiş bir genç de rahatlıkla milletvekili olabilmeli, belediye başkanı olabilmeli. Şu anda bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Türkiye'nin en genç belediye başkanı bizim partimizdir.' Sizce bunu kim söylemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu söylemişti." diye konuştu.