Kılıçdaroğlu: Bu seçimin adı mühürsüz seçimdir

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Mühür, sözün bittiği yerdir. Mühür insanlık tarihi kadar eskidir. Siz mühürsüz oyları, zarfları geçerli kabul ediyorsunuz. Bu seçimin adı mühürsüz seçimdir. Milli irade tecelli etmemiştir burada, milli irade sabote edilmiştir." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda anayasa değiikliği referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"Bu referandum nasıl yapılmalıydı? diye soran Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Temel kural anayasada yer alıyor. Şöyle söylüyor, 'Seçimler ve halk oylaması serbest, eşit, gizli, tek dereceli, genel oy, açık sayım esaslarına göre yargı denetimi altında yapılır' Soru şu, gerçekten de bu referandum anayasanın ön görüldüğü bu kurallar içinde mi yapıldı?

Devletin bütün bürokratlarını kullandılar. Valileri, kaymakamları hepsini kullandılar. Devletin bütün mali imkanlarını kullandılar. Sadece paralarını değil, sadece bürokratlarını değil, arabalarını, forslarını uçaklarını televizyonlarını her şeyi kullandılar.

Sadece bununla da yetinmediler. OHAL’den yararlanarak bir kanun çıkardılar. Özel televizyonların, havuz medyasının tek taraflı yayın yapmasına imkan sağladılar."

"YSK yasaları çiğnemiştir"

YSK'nın mühürsüz oyların geçerli sayılması yönündeki kararını eleştiren Kılıçdaroğlu, "YSK yasaları çiğnemiştir. YSK, gücünü öyle anlaşılıyor ki, haktan hukukun üstünlüğünden anayasadan değil belli bir merkezden, siyasi otoriteden almaktadır." dedi.

Mührün tarihi insanlık kadar eskidir diyen Kılıçdaroğlu, "Mühür, sözün bittiği yerdir. Mühür insanlık tarihi kadar eskidir. Bütün anlaşmaların altında mühür vardır. Siz mühürsüz oyları, zarfları geçerli kabul ediyorsunuz. Neye göre? Eğer birilerinin arzusuna göre yapıyorsan bunu sen hakim değilsin, o koltuğundan ineceksin. Bu seçimin adı mühürsüz seçimdir. Mührü yoktur bu seçimin. Milli irade tecelli etmemiştir burada, milli irade sabote edilmiştir." şeklinde konuştu.

AGİT heyeti YSK'daAGİT heyeti YSK'da

CHP iptal için YSK'ya gidiyorCHP iptal için YSK'ya gidiyor