Kılıçdaroğlu, çıksın stand-up yapsın

Hüseyin Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup konuşmasını eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup konuşmasını eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Cem Yılmaz, Ata Demirer falan beni bağışlasınlar. Onlar işlerini hakkıyla yapıyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu, dünkü grup konuşmasını seyrettim iyi stand-upçı olabilir. Çıksın stand-up yapsın o zaman" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Çelik, CHP'nin Suriye'deki olaylar karşısındaki politikasını eleştirerek, "CHP, Suriye konusunda Çin'in, Rusya'nın ve İran'ın safında yer almıştır. Beşşar Esed'in canını aldığı 10 bin küsür insanın kanında Beşşar Esed rejimini destekleyenlerin de payı vardır. Bu şu ülke, bu siyasi parti olabilir. Bugüne kadar CHP, tıpkı İran gibi tıpkı Rusya ve Çin gibi Beşşar Esed yönetimini destekleyen bir tavır almıştır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, söyledikleri ve yaptıkları arasında çelişkiler bulunduğunu belirten Çelik, "Kendisinin Tunceli'deki akrabaları isyandadır. Kürt ve Alevi olmasına rağmen, ki bu hiç mesele değildir, gayrimüslim bir insan da Türkiye'de bir siyasi partinin başına gelebilir, yeter ki yaptığı işi adamakıllı yapsın, çıktı bir anda Türkmen oldu. Öncenize kendinize karşı dürüst olacaksınız. İnsanlar dünyaya gelirken ırkıyla ilgili sipariş veremezler ki" dedi.

"Kılıçdaroğlu, iyi stand-upçı olabilir"

Kılıçdaroğlu'nun değişik konularda önce ve sonra söyledikleri arasındaki farklılıkları örneklendiren Çelik, "Değişik bakanlarımızla ilgili 'yolsuzluk bombası patlatacağım' dedi ama bombalar elinde patladı" dedi.

Kılıçdaoğlu'nun, "oğlum bedelli askerlikten yararlanmayacak" dediğini ancak oğlunun bedelli askerlik kapsamında yer almadığının ortaya çıktığını hatırlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Söylediği 'benim kızım askere gitmeyecek neyse aynı kapsamda olan bir şey. Bunları arttırmak mümkün. Bir yığın ipe sapa gelmez bir sürü iddia var. Grup toplantısında konuştukça birileri gülüyor. O da vitesleri büyüterek iftiralara ve doğru olmayan beyanlara devam ediyor. İnsanlar güldükçe daha komik hale geliyor. Mizahın dünyadaki babası Bernard Shaw 'Bazı insanlar güldüreyim derken gülünç olurlar' diyor. Doğrusu Cem Yılmaz, Ata Demirer falan beni bağışlasınlar. Onlar işlerini hakkıyla yapıyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu, dünkü grup konuşmasını seyrettim iyi stand-upçı olabilir. Çıksın stand-up yapsın o zaman. Siz, oraya gelen insanları güldüreyim derken başka insanların haysiyetiyle, kişilikleriyle nasıl oynarsınız."

CHP, tutuklu vekiller için formül geliştirsin

Çelik, Tutuklu milletvekilleri için TBMM'de düzenleme yapılacağı konusundaki haberlere ilişkin olarak, "Anayasa ve yasalar çerçevesinde hukuku hiçe saymadan, keyfiliğe düşmeden CHP formül geliştirsin... İlk günden söyledik, buyurun getirin bu formülü görelim bakalım siz neye göre, neye istinaden böyle bir şey yapacaksınız, bunu getirsinler görelim bakalım" dedi.

 
Bu konularda ilginizi çekebilir