Kılıçdaroğlu: Darbe hukukunu ülkemizde istemiyoruz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Tunceli'de...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TUNCELİ  - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Biz 12 Eylül asker darbesinin getirdiği yasaları yani darbe hukukunu ülkemizde istemiyoruz'' dedi.

 Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı'nı geçirmek üzere geldiği memleketi Tunceli'den Sivas'a giderken yol üstündeki Pülümür ilçesine uğradı. Vatandaşlarla bayramlaşan ve sohbet eden Kılıçdaroğlu, daha sonra ilçe meydanında toplananlara hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'de barış ve huzur istediklerini söyledi.

''Hiç kimsenin gölgesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin üstüne de bizim vatandaşımızın üstüne de düşmesini istemiyoruz'' diyen Kılıçdaroğlu, özgürlüğü ve demokrasiyi her yerde savunduklarını dile getirdi.

 Gazetelerde 17 maddelik özgürlük ve demokrasi bildirgesi yayınlattıklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 ''Biz 12 Eylül askeri darbesinin getirdiği yasaları yani darbe hukukunu ülkemizde istemiyoruz. Ülkemizde daha fazla demokrasi daha fazla özgürlük istiyoruz. Bunu her yerde söylüyoruz. Kendi ülkemizde barış istiyoruz, komşularımızla barış istiyoruz, kendi toprağımızda barış istiyoruz. Bütün ülkelerle, komşularımızla barış istiyoruz. Ne Suriye'de ne Irak'ta ne İran'da ne Ermenistan'da ne Rusya'da ne Bulgaristan'da ne Yunanistan'da hiçbir kişiyle, hiçbir devletle aramızın bozuk olmasını istemiyoruz. Yani yurtta da barış istiyoruz dünyada da barış istiyoruz.''

 Özgürlüğü savunmanın kendilerine ve vatandaşlara düştüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Hiçbir zaman 'özgürlüğün bedelini ben ödemem başkası ödesin' demek istemiyoruz. Eğer bu ülkeye özgürlük gelecekse, eğer bir bedel ödenecekse size bütün samimiyetimle söylüyorum, o bedeli Kemal Kılıçdaroğlu olarak ödemeye her zaman hazırım'' ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı'nın huzurlu bir ortamda geçtiğini, bundan sonraki günlerin de huzur içerisinde geçmesini temenni ettiklerini vurguladı.

Tunceli'nin bölgede bir ada olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, özgürlük, demokrasi yaşamak isteyenleri bölgeye davet ederek, ''Bazen Tunceli diyorum bazıları diyor 'Dersim de söyle.' Elbette Dersim de söyleceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Ha Tunceli ha Dersim, özgürlüğün, demokrasinin merkezidir buralar. Emin olun Tunceli, sadece Tunceli coğrafyasıyla sınırlı değil, nereye giderseniz bir devrimci görürseniz bilin ki o devrimci öncelikle Tuncelilidir'' diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğu, daha sonra ilçeden ayrıldı.