Kılıçdaroğlu densizlik yapıyor

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun dış politika konusundaki eleştirilerine yönelik, "Böyle bir genel başkan demokrasimiz için çok büyük talihsizlik" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren Anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu "densiz"lik yaptığını öne sürdü. 
 
Parti genel merkezinde düzenlenen AK Parti Milletvekilleri Değerlendirme ve İstişare Toplantısında konuşan Erdoğan şunları söyledi; "İç politikada ortaya konan tavra değinmek zorundayım. Dışişleri Bakanımız diğer ülkelerin dışişleri bakanlarıyla Gazze’ye gitti. Oradaki trajediyi bizzat gördü. Biz o sırada Mısır ziyaretindeydik. Bu arada da İsrail’in Gazze’ye saldırısı başlamıştı. Bunun da ateşkesle sonuçlanması için yoğun bir trafiğin içine girdik. Mursi, Katar Emiri ve Hamas lideri Meşal’le görüşmelerimiz oldu.
 
Bütün derdimiz ateşkesin bir an önce sağlanmasıydı. Bakanımızın bu görüşmelerin ardından Gazze’ye geçmesi planlandı. Bunun adımlarını orada attık. Bakanımız daha sonra o ziyarete katıldı. Gazze’de Şifa Hastanesi’ne gitmek istedi. Kendisi de orada hazin olayı anlattı. Orada Davutoğlu’nu bir odaya alıyorlar. Yeni getirilmiş 3 şehidin cenazesi var odada. 15 yaşında bir genç kız, 80 yaşlarında bir kadın ve hala kanı akmakta olan bir erkek.O sırada oraya kızın babası giriyor. O acılı baba bizim Dışişleri Bakanımızın boynuna sarılıyor. Odadaki herkes gözyaşı döküyor.
 
CHP’nin genel başkanı çıkıyor. O fotoğraf yapmacık fotoğraf diyor. Densizlik orada da kalmıyor. Ağlayacaksan buradaki şehit analarına sarılıp ağlasaydın diyerek densizliğini daha da alt seviyeye düşürüyor. Vicdansızlıkta CHP’nin genel başkanı İsrail’le yarışıyor. İsrailli yetkililer CHP’nin Genel Başkanı’nı arayıp bizim yapamadığımızı siz yapıyorsunuz deyip tebrik ederlerse şaşırmayın. Bu ara Beşar Kılıçdaroğlu’ndan çok memnun, İsrail de çok memnun. Böyle bir şey siyasete alet edilebilir mi? 15 yaşındaki kız şehit edilmiş. Öyle bir manzara karşısında kim gözyaşlarını tutabilir? Böyle bir tablo karşısında gözyaşı dökeni eleştiren bu katliamı isteyen kadar taş kalplidir. Şehitleri Filistinli Türkiyeli diye ayıracak kadar kendi özlerinden uzaklaşmıştır. CHP’nin başına genel başkan olmuş ama şehitliğin ne yüksek mertebe olduğunu anlamayacak kadar cahil.
 
 "29 Kasım 2012'den itibaren Allah'ın inayetiyle bir Filistin yeniden tarih sahnesinde yerini aldı. Bir Filistin yine var"dedi.
 
Filistin ile ilgili de mesajlar veren Erdoğan, "Bölgenin selameti, bölgenin barış ve huzuru için bu aşamadan sonra artık İsrail de sorumlu davranmak zorundadır. Bakın bu süreçte şu çok net olarak görüldü. Bu bölge artık eskisi gibi değildir. Bu bölgenin aktörleri, bu bölgenin liderleri, idarecileri artık eskisi gibi değildir. Deyim yerindeyse hem bölge ülkelerine hem tüm dünyaya İsrail'in hukuksuz ve insanlık dışı girişimleri artık gına getirmiştir" şeklinde konuştu.
 
İsrail kandan beslenmeyi terk etmeli
 
"İsrail bilmelidir ki bölgede bugünün siyasi ve toplumsal haleti ruhiyesi dünden çok, ama çok farklıdır" diyen Erdoğan, "Bunu dikkate alarak İsrail, artık kandan ve gözyaşından beslenmeyi terk etmek mecburiyetindedir. En başta kendi halkını kandırmaktan, en başta kendi halkına zulmetmekten kaçınmak zorundadır" dedi.
 
Filistin'de bölünmüşlük görmek istemiyoruz
 
İsrail'in bölgeye ve bölge barışına zarar verdiğini belirten Başbakan Erdoğan, "İsrail dışına zarar verdiği kadar kendi içine, kendi halkına, kendi vatandaşlarına da büyük zarar veriyor. Filistin için başlayan sürecin İsrail için de başlamasını, İsrail'in artık aklına başını almasını samimi şekilde temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Erdoğan, şöyle devam etti: "Biz Filistin'de bölünmüşlük görmek istemiyoruz. Biz Filistin'de bir parçalanmayı kabul etmiyoruz. Biz Filistin'de asla nifak görmek istemiyoruz. Biz Filistin toprakları üzerinde kardeşin kardeşe küslüğüne, hatta çatışmasına asla ve asla şahit olmak istemiyoruz"
 
Önlük gelir farklılığını örtmüyor
 
Okullarda kıyafet serbestliği getiren yönetmeliğe de değinen Erdoğan, "Normal günlük kıyafetin üzerine veliler bir de önlük, forma almak zorunda kalıyordu. Buna artık son veriyoruz. Kimse kusura bakmasın, o ilkokullarda bizler de okuduk. O önlükleri bizler de giydik. Önlük, o önlük hiçbir zaman gelir farklılığını örtmüyor" dedi.