Kılıçdaroğlu, emeklilerin oyunu bekliyor

CHP lideri, emeklilerin isterlerse tek başına bir partiyi indirebileceklerine, yine tek başına iktidar yapabileceklerine dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSKENDERUN - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim kadar emeklinin hakkını savunan yok. Onun için şunu diyorum; iki elim yakanızda. Emeklilerin oyunu bekliyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, Hatay'ın İskenderun ilçe belediyesi önünde, seçim otobüsünden halka hitap ederken, emeklilere seslendi.

Türkiye'de 9 milyon emekli bulunduğunu, eşleriyle birlikte 18 milyon kişi ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, emeklilerin isterlerse tek başına bir partiyi indirebileceklerini, yine tek başına iktidar yapabileceklerini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, "Benim kadar emeklinin hakkını savunan yok. Onun için emeklilere şunu diyorum; iki elim yakınızda. Ya mevcut olan düzende devam ederler, gider oylarını AKP'ye verirler ya da 'hayır ben de bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olacağım, ben de milli gelirden pay alacağım' derler. Böyle diyorsanız adres belli, altı ok. Emeklilerin oyunu bekliyorum. Hiç bu konuda mütevazı değilim. Emekli ya CHP'yi savunacak ya da sürünecek. Biz sürünmelerinden yana değiliz" diye konuştu.

"1 milyon 700 bin genci şifreli sınava sokup hesap vermeyenlerden hesap soracaklarını" ifade eden Kılıçdaroğlu, "Çocuklarımızın gururuyla, geleceğiyle oynayacaksınız, önce 'şifre yok' diyeceksiniz, sonra 'sehven oldu' diyeceksiniz. Sonra da 'var' diyeceksiniz ve koltuklarınıza oturacaksınız. Olmaz böyle şey" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Hatay Havaalanı'ndan Ankara'ya gitti.

Bu konularda ilginizi çekebilir