Kılıçdaroğlu: Fındıkta fiyatı Karadenizli belirleyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Trabzon'daki mitinginde, "İlk iki yıl içinde dünya fındık borsasını Karadeniz'de kuracağız. Fındığın fiyatını Karadenizli belirleyecek" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bize diyorlar ya ' CHP elitlerin, zenginlerin partisidir.CHP şöyledir, böyledir'. CHP Anadolu'nun partisidir. CHP fakir fukaranın partisidir.  CHP ezilenin,CHP onurlu insanların partisidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bugün "Yüzyılın Projesi"ni açıkladıklarını belirterek, "Bizim projemiz, ülke nasıl büyüyecek, işsizlik nasıl azalacak. Türkiye hem bölgesinin hem dünyanın en güçlü ülkesi haline nasıl gelecektir? bunu anlattık. Bu projemizin en önemli ayaklarından birisi de Karadeniz'de Trabzon ve Samsun" diye konuştu.

"Fındığın fiyatını Karadenizli belirleyecek"

Fındık ve çay konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Fındık konusunda Karadeniz dünyanın bir numarası ama bir sorunumuz var, fındık fiyatını Türkiye belirleyemiyor, Almanya'da, Hollanda'daki bir avuç insan belirliyor. Benim sözüm söz, ilk iki yıl içinde dünya fındık borsasını Karadeniz'de kuracağız. Fındığın fiyatını Karadenizli belirleyecek. Birinci sürgünde 400 kilogram, ikinci sürgünde 400 kilogram, üçüncü sürgünde 350 kilogram alım garantisi vereceğiz. Rize'ye sözüm söz." 

"CHP Anadolu'nun partisidir"

7 kardeşli bir aileden geldiğini, okuyarak en zor sınavlardan geçerek, devletin en önemli noktalarında görev aldığını aktaran Kemal Kılıçdaroğlu, tüm bunları Cumhuriyete borçlu olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bunu ben şehitlerimize, gazilerimize borçluyum. Cumhuriyetimizi kurdular. Anadolu'nun kuş uçmaz, kervan geçmez bir köyünde doğan bir kişi, bugün siyasette, CHP'nin genel başkanı. Bize diyorlar ya ' CHP elitlerin, zenginlerin partisidir, CHP şöyledir, böyledir' CHP Anadolu'nun partisidir.CHP fakir fukaranın partisidir, CHP ezilenin, CHP onurlu insanların partisidir."

"500 bine yakın vatandaşımızı hapisten kurtaracağım"

Kılıçdaroğlu, borç batağında yaklaşık 5 milyon insan bulunduğunu iddia ederek, "Taahhüdü ihlal suçundan ötürü 1 milyon 220 bini mahkemeye verildi. 550 bin vatandaşımız mahkemede hapse mahkum oldu. 98 bin vatandaşımız hapse girdi ve çıktı. 500 bine yakın vatandaşımız hapse girmek için sıra bekliyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, vatandaşı borç batağından kurtaracaklarını ifade ederek, "Bunu yapacağım 500 bine yakın vatandaşımızı hapisten kurtaracağım" şeklinde konuştu.

"Barış içinde yaşanan bir Türkiye'yi kurmak istiyoruz"

Kılıçdaroğlu, ülkeyi huzura kavuşturacağını, yoksulluğu bitireceğini kaydederek, "21. yüzyılın Türkiye'sine yoksulluk yakışmıyor. 21. yüzyılın Türkiye'sinde çocuklar yatağa aç girmesin. 21 yüzyılın Türkiye'sinde anneler çocuklarını okullara gönderirken kaygı duymasın. Huzurlu bir Türkiye, barış içinde yaşanan bir Türkiye'yi kurmak istiyoruz. İstiyorum ki bu güzel ülkede, caddede, sokakta, fabrikada, tarlada çatık kaşlı insanlarımız olmasın, herkes güleryüzlü olsun. Herkes birbirine selam versin, birbirini kucaklasın. En büyük arzum, kimse aç ve açıkta kalmasın. Bunun için sizden yetki, söz, destek istiyorum" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir