Kılıçdaroğlu: Hukuk, zulüm aracı değildir

CHP Grup Başkanvekilleri Kılıçdaroğlu Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner'in tutuklanmasına ilişkin olarak konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanmasına ilgili olarak, "Hukuk, zulüm aracı değildir" dedi.

CHP Grup Başkanvekilleri Kılıçdaroğlu ve Hakkı Suha Okay, Türk-İş Genel Merkezi önünde eylemleri devam eden Tekel işçilerini ziyaret ettiler.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanmasına ilişkin olarak da, "Onunla ilgili açıklamayı Meclis'te yapacağız ve konuyu görüşeceğiz. Hukuk, zulüm aracı değildir" dedi.

"AKP zalim olmaya başladı"

Kılıçdaroğlu, Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel ile düzenlediği basın toplantısında,  Türkiye Cumhuriyeti tarihinde belki de ilk kez bir siyasal iktidarın işçi eylemini kırmak için her yola başvurduğunu ileri sürdü.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan buradaki Tekel işçilerinin seslerini mutlaka dinlemeli, kulaklarını mutlaka açmalı. Biz Tekel işçilerinin haklı eylemlerinin Türkiye'de sadece CHP tarafından değil, tüm siyasi partiler, öğrenciler, esnaf, çiftçi tarafından desteklendiğini biliyoruz" diye konuştu.

Ay sonunda çadırların kaldırılmak istendiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Buradan Sayın Ankara Valisi'ne sesleniyoruz; iktidarın oyununa gelip haklı bir eylemi bastırmak veya dağıtmaya girişmeyiniz. Girişirseniz bunun hesabını sorarız. Hukuku bir baskı aracı olarak kimse demokrasilerde kullanamaz, kullanmamalıdır. AKP hukuku baskı aracı olarak kullanmanın yolunu seçmiştir. Tekel işçileri de bunlardan nasibini almakla karşı karşıyadır" dedi.

Kılıçdaroğlu, Tekel işçilerinin direnişinin çok önemli bir başka anlamı bulunduğuna dikkati çekerek, şeker işçilerinin geleceğini, özelleştirmelerle yeni işçilerin de 4/C kapsamına alınmaya çalışılacağını öne sürdü. Kılıçdaroğlu, "AKP mağdur, mazlum olarak iktidara başladı. Bu söylemlerle iktidara başladı. Arkasından mağrur oldu. Şimdi zalim olmaya başladı. Bir iktidar üçüncü evresi olan zulmetmeye kalkarsa, mazlumdan kalkıp mağrur olur. Arkasından da zulmetmeye kalkarsa o iktidar halk tabanında desteğini kısa sürede kaybeder" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir