Kılıçdaroğlu oy kullanamadı

CHP lideri Kılıçdaroğlu seçmen listesinden kaydının düşürülerek çıkarılmasından dolayı oy veremedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da oyunu kullanamadığını açıkladı.

CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul'un Kağıthane ilçesine kayıtlı adresinde ikamet ettiği ve bu adresi seçmen kütüğünde yer aldığı için oyunu İstanbul'da kullandığı hatırlatıldı.

Daha sonra Emniyet yetkililerinin tuttuğu tutanakla Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dışında bu adresten ayrıldığının bildirildiği ve sandık seçmen listesinden kaydının düşürülerek isminin çıkarılmış olduğunun anlaşıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Milletvekillerinin seçmen kütüğüne kayıtlı oldukları çevrenin dışında da oy kullanabildiği bilindiği için yoğun referandum kampanyası sürecinde sandık seçmen listeleri incelenmemiş, bu arada Yüksek Seçim Kurulu'nun 135/1 sayılı genelgesiyle milletvekillerinin kütüğe kayıtlı oldukları yerin ilçe seçim kurulu başkanlığından alınacak seçmen kağıdını göstermek suretiyle oy kullanabileceği hükmü getirildiğinden, milletvekillerinin seçim çevreleri dışında herhangi bir sandıkta oy kullanma olanağı kalmamıştır.

Bu nedenle de Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da oyunu kullanamamıştır."

Eşi oyunu kullandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ise oyunu kullandı.

Selvi Kılıçdaroğlu, Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nde 4143 nolu sandıkta oyunu kullanmak üzere, tek başına okula gelmişti.

Gazetecilerin Selvi Kılıçdaroğlu'na 'eşi Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy kullanıp kullanmayacağına' ilişkin sorusu üzerine, ''Hayırlı olsun. Eşim şu anda İstanbul'da'' karşılığını vermişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir