Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık dava

Başbakan Erdoğan, "Esad ile Erdoğan arasında ton farkı var" diyen Kılıçdaroğlu hakkında 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Mayıs'ta Brüksel'de, Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Esad ile Erdoğan arasında ton farkı var. İkisi de baskıcı" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya, Ahmet Özel, Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan tarafından sunulan dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun, "Reyhanlı'da ölen 51 kişinin katili Recep Tayyip Erdoğan'dır. Esad'la Erdoğan arasında ton farkı var. İkisi de baskıcı. İkisi de medya üzerinde baskı kuruyor. İkisinin de özel mahkemeleri var. İkisinin de özel savcıları var. İkisinin de özel hapishaneleri var. İkisi de medya patronlarına 'şunu at, şunu atma' diye talimat verebiliyor. Demokrasi açısından ne farkı var aralarında?" beyanlarına yer verildi.

Erdoğan: Şöyle havuz biraz daha dolsun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile görüşmesinin ardından Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı manevi tazminat davasına ilişkin, "Anamuhalefet genel başkanını muhatap olarak kabul etmiyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına o denli bir hakareti yapabilecek bir babayiğit karşımda göremiyorum. Onun için de onlara gerekli cevabı zaten hukuk devletinde avukatlarım gerektiği şekilde veriyorlar." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tazminatsa tazminat, bugüne kadar zaten kazandığımız, kesinleşmiş çok tazminat var. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanım bu tazminatları sucuk festivallerinde halka sucuk dağıtarak gerçekleştirdi. Ben de herhalde ya İstanbul'un Sultanahmet Meydanı'nda veyahut daha uygun bir meydanda bu konuda bunun değerlendirmesini yapacağız. Şöyle havuz biraz daha dolsun, biraz boşluk var, onun dolmasını bekliyorum."