Kilis'e yine roket mermisi düştü

Dün 2 roket mermisinin düşmesi sonucu 16 kişinin yaralandığı Kilis'te yeniden patlama meydana geldi. Bölgede 1 kişi hayatını kaybetti 10 kişi de yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gün içinde Suriye sınırından gelen roket mermilerinin hedefi olan ve 16 kişinin yaralandığı Kilis'te bir şiddetli bir patlama daha meydana geldiği bildirildi. Patlamanın olduğu yerde 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın Kilis Valiliğinde toplantıda olduğu sırada, Suriye'den atıldığı belirlenen roket mermisinin yakındaki bir caminin avlusuna düşmesi sonucu bir kişinin yaralandığı bildirildi.

Akdoğan olay yerinde konuştu

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Suriye'den atılan Katyuşa roketatar mermilerinin Kilis Valiliği'ne 100 metre uzaklıktaki camiye isabet etmesinin ardından valilikte açıklamalarda bulundu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin angajman kuralları çerçevesinde anında karşılık verdiğini bildiren Akdoğan, yarın(bugün) Bakanlar Kurulu'nda Kilis'e düşen roketatar mermilerinin masaya yatırılacağını belirtti. Bakanlar Kurulu'na Kilis hakkında bir rapor sunacağını da bildiren Akdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri angajman kuralları çerçevesinde anında karşılık vermiştir. Bakanlar Kurulu'nda yarın(bugün) hem alınan hem ilaveten alınması gereken başka tedbirler varsa bütün bunları masaya yatıracağız. Dönünce Bakanlar Kurulu'muzda ayrıntılı olarak hem bu tedbirlerin ne olması gerektiğini hem de buradaki yaşananların, hassasiyetlerin neler olduğuna dair bir rapor sunacağım" ifadelerini kullandı. 

Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. 

Patlamalar protestosuna polis müdahale etti

Kilis'te Suriye'den atıldığı belirlenen roket mermilerinin isabet ettiği bir cami ile bir evde ölü ve yaralılar olduğunu duyan bir grup vatandaş, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıp olayı protesto etti, Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan ve taşkınlık yapan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi

İlk patlamada 16 yaralı

Alınan bilgiye göre, gündüz saatlerinde iç savaşın sürdüğü Suriye'deki terör örgütü IŞİD hedeflerinden atıldığı belirlenen 2 roket mermisi, Okçular Mahallesi'ndeki bir evin çatısı ile başka bir evin avlusuna isabet etti. 

Olayın ardından, bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. 

Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. 

Olay sırasında Selma Nohut (62), Aysel Çolakgil (48), Kevser Altay (10), Muhammet Can (9), Abdi Can (11), Mehmet Murat Can (34), Gülçin Can (33), Alper Can (6), Hidayet Manaz (79), Saniye Soran (30), Hibe Cuma (21), Meys Hafız (3), Nesim Hafız (4), Ali Hafız (3), İlef Hafız (3 aylık) ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi yaralandı.

Kilis Devlet Hastanesinde tedavisi süren 6'sı Suriye vatandaşı 16 yaralının, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan olayın ardından bir grup vatandaş toplanarak, protesto amacıyla valilik binasına doğru yürüdü. Yürüyüş sırasında gruptaki bazı kişiler, Cumhuriyet Caddesi'ne oturarak yolu trafiğe kapatmak istedi. Uyarıları dikkate almayan grup, polise direndi. Polis, bunun üzerine gruptaki bazı kişileri gözaltına aldı.

Valilik, 22 Nisan'da Kilis'te toplantı ve gösteri yürüyüşlerini, 30 gün süreyle yasaklandığını duyurmuştu.

Valilik açıklaması

Bu arada olaya ilişkin Kilis Valiliğinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Kilis şehir merkezine Suriye'den atıldığı tespit edilen 2 roketin düştüğü bildirildi.

Olayda 6'sı Suriye vatandaşı olmak üzere 16 kişinin yaralandığı ifade edilen açıklamada, yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı kaydedildi.

Tv ve Ajanslar

Bu konularda ilginizi çekebilir