Kilis'te okulda patlama: 1 ölü, 3 yaralı

Kilis kent merkezinde bir okulda patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kilis'te bir okulda meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Patlamaya Suriye sınırından atılan bir roket mermisinin neden olduğu açıklandı.

Alınan bilgiye göre, Nazlı Ömer Çetin İlkokulu bahçesine Suriye sınırından atılan bir roket mermisi düştü. Roket mermisinin düşmesiyle meydana gelen patlama nedeniyle 4 kişi yaralandı, okulun bahçesindeki bir araçta hasar meydana geldi. Yaralılar Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen okulun temizlik görevlisi olduğu belirtilen bir kişi hayatını kaybetti.

Okulun bahçesine düşen roket mermisinin dışında, 2 roket mermisinin de boş araziye düştüğü tespit edildi.

Valilikten açıklama

Kilis Valiliği, bir kişinin hayatını kaybettiği okuldaki patlamanın Suriye'den geldiği tahmin edilen roket mermisinden kaynaklandığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, patlamanın saat 09.30 sıralarında meydana geldiği belirtilerek, "Suriye’den geldiği tahmin edilen 3 roket mermisinden 2'sinin boş araziye düştüğü, 1 roket mermisinin ise 4 okulun bulunduğu okullar bölgesindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet ettiği anlaşılmıştır" denildi. Açıklamada, "Patlama sonucunda okulda görevli olan 1 bayan hizmetli hayatını kaybetmiş, diğer okuldaki 7. sınıfta okuyan bir kız öğrencimiz yaralı olarak Kilis Devlet Hastanesine kaldırılarak ameliyata alınmıştır. Olayda hayatını kaybeden personelimize Allah'tan rahmet ve yaralı öğrencimize acil şifalar dileriz" ifadesine yer verildi. Patlama sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, okullar bölgesindeki Eyüp Gökçeimam Ortaokulu ve yanındaki Nazlı Ömer Çetin İlkokulu hasar görmüştü.

'Misliyle karşılık verildi'

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Kilis'e düşen 3 roket mermisinin Suriye tarafındaki IŞİD mevzilerinden atıldığı bildirildi.

Güvenlik güçlerinin ise, roketlerin atıldığı IŞİD mevzilerine misliyle karşılık verdiği iddia edildi..
 

 

Kilis Belediye Başkanı'ndan açıklama

Meydana gelen patlamanın ardından Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara halka sükunete çağrısı yaptı.

NTV canlı yayınına katılan Hasan Kara, “Halkımız sakin ve sessiz olsunlar. Halk provokasyona izin vermemeli. Kilis halkı kendisine yakışanı yapsın” dedi.