Kilis'e 3 roket atıldı, 1 yaralı var

Kent merkezine IŞİD denetimindeki bölgeden atılan 3 katyuşa roketatar mermisinin düştüğü ve 1 kişinin yaralandığı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suriye sınırından ateşlenen 3 roket mermisi Kilis Devlet Hastanesi yakınına ile Şeyh Muhammet Bedevi Türbesi yakınlarındaki zeytinliğe düştü. Düşen roket mermisi nedeniyle hafif yaralanan bir kişi tedavi altına alındı.

Öte yandan zeytinlik alana düşen roket mermisi, bahçede yangına neden oldu. Yangın Kilis Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü.

Roket mermilerinin düştüğü bölgeleri şeritle kapatan güvenlik güçleri, mermileri iş makinalarıyla çıkararak, incelenmek üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

Ocak ayından bu yana 21 kişinin yaşamını yitirdiği onlarca kişinin yaralandığı Kilis'e en son geçen pazartesi günü 3 roketatar mermisi atılmış ve 6 kişi yaralanmıştı.

Valilikten açıklama

Kilis Valiliğinden olayla ilgili yapılan açıklamada, "Suriye'den atıldığı tespit edilen 3 roket mermisi saat 13.15'te il merkezinde muhtelif yerlere isabet etmiştir. Olay sonucunda bir kişi hafif yaralanmıştır." denildi.

Genelkurmaydan açıklama

Genelkurmay Başkanlığından, Kilis kent merkezine düşen roket mermileriyle ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, Kilis'in güneyindeki DEAŞ havan mevzilerinden Kilis'e atılan 3 mermiye karşılık olarak, sınırda bulunan hedef tespit radarlarıyla atışın yapıldı, iki silah mevzisinin yerleri derhal tespit edildi. Fırtına obüsleriyle misliyle mukabele kapsamında 16 atım icra edildi.

Yapılan atışlar sonucunda her iki silah mevzisi ve hemen yanı başında bulunan koruganlar tam isabetle vurularak, orada bulunan DEAŞ teröristleriyle beraber imha edildi.

Direnmeleri oldukça güçleşti

Açıklamada ayrıca, koalisyon çerçevesinde Fırat Kalkanı Operasyonu'nun bölgede planlandığı şekilde devam ettiği bilgisi de verildi.

Çok sayıda DEAŞ teröristinin, koalisyon güçlerince desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin önünden bulundukları mevzileri terk ederek araçlarıyla kaçtıklarının gözlendiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"24 Ağustos'ta başlayan ve yoğun hava destekli devam eden Fırat Kalkanı Operasyonu'nda büyük kayıplar veren DEAŞ, barınma alanları ve silah mevzilerinin çoğunu kaybetmiştir. Açıkta kalan unsurlarının direnmeleri oldukça güçleşmiştir. Terör örgütlerince kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir.

Bu kapsamda sivil zayiatın meydana gelmemesi maksadıyla son teknolojik yöntemler kullanılmakta, buna ilişkin tüm tedbirler alınmakta, elde edilen görüntü ve tespitlerle, hedefler hassasiyetle saptanmakta, hedeflerin sivil yerleşim yerlerine belirli kıstaslardan daha yakın olmamasına ve sivillerin zarar görmemesine mutlak şekilde dikkat edilmektedir."