Kilis'e roket saldırısı: 2 ölü, çok sayıda yaralı var

Kilis Valiliği tarafından, akşam saatlerinde biri tarihi Çalık Camisi'ne, diğeri 100 metre uzaklıktaki bir eve isabet eden iki roketli saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, 2 kişinin öldüğü, 11 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kilis'te biri tarihi Çalık Camisi'ne, diğeri 100 metre uzaklıktaki bir eve isabet eden iki roketli saldırıda 2 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.

Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen ve Kilis'te camiye düşen roketle yaralanan Suriyeli Tarık Tabak da hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Caminin kubbesine isabet eden roketle yaşamını yitiren diğer kişinin ise Muzaffer Aydemir olduğu belirlendi. 

Valilik açıklama yaptı

Kilis Valiliği, akşam saatlerinde biri tarihi Çalık Camisi'ne, diğeri 100 metre uzaklıktaki bir eve isabet eden iki roketli saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada 2 kişinin öldüğü belirtilerek, şöyle denildi:

Bugün saat 18.10 sıralarında PKK/KCK/PYD-YPG teröristlerince ilimiz merkezine Suriye-Afrin tarafından roketli saldırı düzenlenmiştir. Roketlerden birisinde cami hedef alınmıştır. Akşam namazını kılmakta olan 1 Türk 1 Suriyeli olmak üzere 2 kişi hayatını kaybetmiştir. 6 vatandaş ise yaralanmıştır. 2'nci roketin isabet ettiği konutta ise 5 vatandaş hafif olarak yaralanmış, yaralananlar tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la görüştüCumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la görüştü

Sınıra askeri sevkiyat sürüyor Sınıra askeri sevkiyat sürüyor

Çavuşoğlu, Lavrov'la görüştüÇavuşoğlu, Lavrov'la görüştü

Münbiç ve Fırat'ın doğusunda operasyon mesajıMünbiç ve Fırat'ın doğusunda operasyon mesajı

Bu konularda ilginizi çekebilir