'Kimi denize döküyorsun görelim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de düzenlenen mitingdeki konuşmasında "CHP'nin Konya milletvekili çıkmış 'evet' verenleri İzmir'den denize dökeceklerini söylüyor. Bak burada evetçiler, haydi gel kimi denize döküyorsun görelim" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir'de düzenlenen mitingde konuşma yaptı. Erdoğan, "Bugün İzmir'e ben de varım demeye geldim. İzmir kendisini çantada keklik görüp iradesini hiçe sayanlara ders vermeye hazır mı? İzmir bugün bir başka, özlemişiz birbirimizi. Düşmanı İzmir'de denize döktüğümüz günden beri bu topraklar düşman postalıyla kirletilemedi. 15 Temmuz'da böyle bir teşebbüs oldu, onu da ertesi gün akşam olmadan bertaraf ettik. Biz bu topraklarımızla kanlarımızla yoğurarak vatan yaptık" dedi. 

"Hayır diyeni anlayışla karşılıyoruz"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

CHP'nin Konya milletvekili çıkmış evet verenleri İzmir'den denize dökeceklerini söylüyor. Bak burada evetçiler, haydi gel kimi denize döküyorsun görelim. Eski genel başkanı da hayır çıkarsa düşmanı İzmir'den denize dökmüş kadar sevineceklerini söylüyor. Al birini vur ötekine. Bu ne terbiyesizliktir. Biz hayır diyeni de anlayışla karşılıyoruz. 7 kere seçim kaybetti şimdi 8'incisini kaybetmeye hazırlanıyor.

16 Nisan'dan sonra Türkiye'nin demokrasisi daha güçlü olacak. İnsanları kendi fikrin doğrultusunda ikna etmek için çalışırsın ama çıkan sonuç milletin tercihidir. Evet veren de hayır veren de bizim için saygındır.

"Tarih bilgisinden bu kadar yoksunsun"

Bak Kılıçdaroğlu, sen başında olduğun partinin bile geçmişinden bihabersin. Diyorsun ki, Atatürk'ün kurucusu olduğu partinin başkanıyım. Fakat soruyorum Gazi Mustafa Kemal CHP'nin başındayken aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı değil miydi? İnönü de CHP'nin başındayken Cumhurbaşkanı değil miydi? Tarih bilgisinden bu kadar yoksunsun.

İzmir'i Binali Yıldırım Bey'e emanet ettik. Kendisini İzmir'e milletvekili, Türkiye'ye de Başbakan yaptık. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğimizde de bütün bu çalışmaları aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. İzmir ülkemizin nadide vilayetlerinden bir tanesi. İzmir'e 14 yılda 42 katrilyon yatırım yaptık. İzmir'i bir hiçbir zaman kenarda bırakmadık.

"Alnını karışlarlar"

Yeni sistem gelince milletvekilinin sorusuna Bakan cevap veremeyecek diyor. Sen yazılı soru önergesini vereceksin, yazılı cevap verilecek. Sayın Kılıçdaroğlu, evet diyenleri denize dökecek olan senin bu adamın, bu ahlaksız terbiyesiz adam niye sen bunu kesin ihraç kararıyla disiplin kuruluna göndermiyorsun? Çünkü sen de aynı zihniyetlisin. Gücün yetiyorsa dök, alnını karışlarlar alnını. Haddini bileceksin.