”Kimseye kıyak yapmadık”

İBB, bir gazetede yer alan ihalede, hiç kimseye kıyak yapılmadığını iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "bir gazete haberine konu olan ihalenin kanuna uygun şekilde gerçekleştirildiğini ve iddia edilenin aksine herhangi bir kişi veya firmaya 'kıyağın' söz konusu olmadığını" bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi, bugün bir gazetede "AKP'li üyenin ailesine 15 milyonluk kıyak!" başlığıyla yayınlanan habere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Söz konusu ihalenin, 2009'da Avrupa yakasında ihtiyaç duyulan 1150 kişi otopark personeli, 60 kişi otopark sorumlusu, 20 kişi saha takip personeli ve 10 kişi otopark bölge sorumlusu hizmeti alımı için yapıldığı kaydedilen açıklamada, ihale ilanının Kamu İhale Kanunu hükümlerine uygun olarak Kamu İhale Bülteninde ve bir yerel gazetede yayımlandığı hatırlatıldı.

İhale tarih ve saatine göre toplam 31 isteklinin ihale dokümanı satın aldığı bildirilen açıklamada, şu hususlara yer verildi:

"İhale, 7 Mayıs Perşembe günü saat 10.00'da tüm katılımcılara açık olarak yapılmıştır. İhale tarih ve saatine kadar toplam 12 istekli teklif zarfı sunmuştur. Teklif zarfı sunan 2 istekli teşekkür mektubu sunmuştur. İhale komisyonu çalışmaları sonucu, belgelerinde eksik bulunmayan ve en düşük teklifi veren UCS Hizmet Yönetim A.Ş'ye 15.472.326.65 TL artı KDV'ye iş ihale edilmiştir. KİK'in onay verdiği ihale, kanuna uygun gerçekleştirilmiştir. Haberde iddia edildiği şekilde herhangi bir kişiye ya da firmaya 'kıyak' söz konusu değildir."