Kingfisher, Türkiye faaliyetlerini iki katına çıkaracak

Avrupa'nın en büyük ev geliştirme perakendecisi Kingfisher, Türkiye faaliyetlerine ağırlık verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ev geliştirme perakendeciliği alanında faaliyet gösteren Koçtaş'ta Koç Holding'in ortağı olan İngiliz Kingfisher şirketi, Türkiye'deki faaliyetlerini beş yıl içinde iki katına çıkarmayı ve komşu ülkelere açılmayı planlıyor.

Avrupa'nın en büyük ev geliştirme perakendecisi olan Kingfisher'ın CEO'su Ian Cheshire, Koçtaş ile birlikte Türkiye'de her yıl 6-8 mağaza açacaklarını söyledi. Koçtaş'ın şu anda 35 mağazası bulunuyor.

Cheshire yüzde 6 pazar payı ile Türkiye'nin en büyük ev geliştirme perakende zinciri olan Koçtaş'ın büyümek için geniş alana sahip olduğunu ifade ederek, "Burası bizim için hızlı büyüme fırsatı sunan yerlerden. Türkiye'de 100 mağazamız olmaması için sebep yok" dedi.

Koçtaş'ın yılda 30 milyon sterlin (47 milyon dolar) kar ettiğini belirten Cheshire, cironun 300 milyon sterlinin üzerinde olduğunu söyledi. Koç Holding CEO'su Turgay Durak ise geçen yıl yüzde 25 artan satışların bu yıl yüzde 20'nin üzerinde artacağını söyledi.

Uzun vadede Koçtaş'ın Azerbaycan, Ermenistan, Türkmenistan, Kazakistan, Irak ve Mısır pazarlarına girmesini planladıklarını söyleyen Cheshire, "Başka ülkelere giriş için üs olabilir mi? Elbette... Koç grubu ile fikir alışverişinde bulunduk" dedi ancak şu anda önceliğin Türkiye'de büyümek olduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir