Kırgızistan'da çalınan 147 yıllık tablo bulundu

Kırgızistan'da çalınan 147 yıllık tablo, kimliği tespit edilemeyen kişi tarafından bir gazetenin baş editörüne paket olarak bırakıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİŞKEK  - Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Milli Resim Müzesi'nden 30 Aralık'ta çalınan Rus ressam İvan Ayvazovski'ye ait olduğu tablonun bulunduğu bildirildi. 

Bişkek Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Milli Resim Müzesi'nden çalınan Ayvazovski'ye ait "Kırım'da deniz manzarası" adlı eserin kimliği belirsiz kişi tarafından bu sabah bir gazete binasına getirildiği ve gazetenin yöneticisine teslim edilmek üzere güvenlik görevlisine bıraktığı belirtildi. Gazete başeditörünün gelen paketi açmasıyla müzeden çalınan eserin olduğu fark edildiği ve polise ihbar edildiği kaydedildi. Emniyet ekiplerin, eseri teslim eden üzerinde siyah bir ceket, kapüşonlu ve siyah gözlüklü adamı aradığı ifade edildi.  

Yaklaşık 40 bin dolar değerinde olduğu ifade edilen tablonun, 1955 yılında Sovyet yönetimi tarafından müzeye verilmişti. Ermeni kökenli Rus ressam Ayvazovski, Kırım'ın güneydoğusunda 1817 yılında dünyaya gelmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir