Kırklareli'nde çıkan orman yangını söndürüldü

6 ayrı bölgede çıkan yangını soğutma çalışmaları devam ederken, 5 noktada daha çıkan toplam 11 noktadaki yangınlar kontrol altına alınarak söndürüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KIRKLARELİ - Kırklareli'nin Üsküp beldesine bağlı Beypınar köyü yakınlarındaki Manastır ve Bukova mevkilerinde dün 6 ayrı bölgede çıkan yangını soğutma çalışmaları devam ederken, 5 noktada daha çıkan toplam 11 noktadaki yangınlar kontrol altına alınarak söndürüldü.

Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğünde görevli orman mühendisi Aygün Çıngar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''11 ayrı noktada çıkan yangınlar Edirne, Kırklareli, Pınarhisar, Vize, Üsküp Orman İşletme Müdürlüklerine ait 6 arazöz, 2 greyder, 3 itfaiye aracının yanı sıra 85 orman personeli, çok sayıda vatandaş ve askerin müdahalesiyle güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede 2 arazöz soğutma çalışmaları ve sabotaj ihtimaline karşı bekletiliyor'' dedi.

Çıngar, ilk belirlemelere göre yaklaşık 65 dönüm meşelik bir alanın yandığını ve yangında zarar gören alanların tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.