Kış geri geliyor

Pazar gününden itibaren tüm yurtta sıcaklıklar 5-7 derece azalacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Pazar gününden itibaren hava sıcaklıkları kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere ülke genelinde hissedilir şekilde 5 ila 7 derece azalacak. Soğuk ve yağışlı havanın hafta ortasına kadar ülke genelinde etkili olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yurt geneli, bugün öğle saatlerinden sonra Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışların yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde etkili olması bekleniyor. Yağışlı havaya rağmen, hava sıcaklıkları bugün kuzey kesimlerde 4 ila 6, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak.

Pazar günü kar geliyor

Pazar günü ise hava sıcaklıkları kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere ülke genelinde hissedilir derecede, 5 ila 7 derece azalacak. Soğuk ve yağışlı havanın hafta ortasına kadar ülke genelinde etkili olması bekleniyor.

Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, bu akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile gece ve yarın sabah saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların, Pazar günü hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalmasıyla birlikte, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda, Pazartesi ve Salı günü iç ve doğu bölgelerde görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının azalması ve karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların neden olabileceği ulaşımda aksamalar, gribal enfeksiyon gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Bazı bölgelerde don uyarısı

10-11 Nisan gecesi, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu, Ege'nin güneydoğusu ile Akdeniz'in kuzeybatısı ve kuzeydoğusunda hafif, yükseklerde orta kuvvette don olayının beklendiği belirtilen meteorolojik uyarı şöyle:

"11-12 Nisan gecesi, Karadeniz'in iç kesimleri, Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu, güneyi hariç olmak üzere Doğu Anadolu, Ege'nin iç kesimleri ile Akdeniz'in kuzeybatısı ve kuzeydoğusunda hafif, yükseklerde orta kuvvette don olayı beklenmektedir.

Tarımsal faaliyetin olduğu bu bölgelerimizde, çiçeklenme ve meyve bağlama dönemindeki badem, kayısı, erik, fındık, kiraz, elma vb. meyve, sebze ve fide üreticilerimiz ile serada üretim yapan yetiştiricilerimizin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın Meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerilir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir