Kısa sürecek hafta sakin başladı

İMKB'de ABD piyasasının tatil olması sebebiyle düşük hacimli bir gün geçirilmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Cuma günü 61 bin 200 bölgesini gören Ulusal-100 Endeks, bayram tatili nedeniyle 5 seans sürecek haftaya sakin başladı. Yurtdışı endekslerde olumlu algılanan makro verilere paralel olarak yükseliş eğilimi yaşanırken, İMKB'de tarihi zirvede pozitif eğimli yatay seyir devam ediyor. Güne sadece 1 puan yükselişle 60.999 puandan başlayan İMKB'de ABD piyasasının tatil olması sebebiyle düşük hacimli bir gün geçirilmesi bekleniyor.

Bugün ABD piyasaları kapalı olurken, veri akışının yavaşlamasıyla diğer piyasalarda da sert hareketler beklenmiyor.

Hafta genelinde ise ABD'de haftalık işsizlik rakamları ön planda olacakken Avrupa tarafında Almanya fabrika siparişleri ve sanayi üretimi verisi ve İngiltere Merkez Bankası faiz kararı izlenecek.

Döviz piyasasında ise geçen hafta Euro/Dolar paritesinde ibrenin yeniden euro lehine dönmesinin ardından yurtiçinde dolar haftayı 1,50 seviyesine yakın kapattı. Bugüne gelindiğinde ise Euro/Dolar 1.2915, Dolar/TL 1.50'nin hemen altında alıcı bulabiliyor. Dolar/TL kurunda destek olarak 1,49 ve direnç olarak 1,51 seviyeleri gösteriliyor.

Tahvil-bono piyasasında 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymet haftayı yüzde 8.08 bileşik seviyesinden kapatırken, işlemler bugün yüzde 8.12 seviyesinden geçiliyor.

Bugün 6 ay (182 gün) vadeli TL cinsinden iskontolu referans bono ihalesi düzenleyecek olan Hazine, yarın da gösterge tahvili yeniden ihraç edecek.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir