Kıyı kesimlerde sağanak alarmı

Yurdun kıyı kesimlerinde sağanak, Akdeniz ile Orta Karadeniz'de fırtına bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yurdun kıyı kesimlerinde yarına kadar gök gürültülü sağanak, Akdeniz ile Orta Karadeniz'de çarşamba gününe kadar fırtına bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan "Meteorolojik Uyarı"ya göre, rüzgar; kuzey Ege'de güney ve güneybatı, güney Ege, akşam saatlerinden sonra batı Akdeniz ile yarın sabah saatlerinden itibaren orta Karadeniz'de batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın, Ege'de bu gece saatlerinden sonra, Akdeniz ile Orta Karadeniz'de ise çarşamba günü etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların öğleden sonra kıyı Ege, akşam saatlerinden sonra iç Ege, batı Akdeniz ile Bursa çevreleri, gece saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçeleri ve doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli, öğle saatlerinden itibaren ise Muğla çevrelerinde aşırı olması beklenirken, rüzgarın Güney ve iç kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği öngörüsünde bulunuluyor.

Yağışların yarına kadar etkili olması bekleniyor.

Bugün; Dalaman, Marmaris ve Fethiye başta olmak üzere Muğla il merkezi ve kıyı ilçelerinde kuvvetli lodosla birlikte aşırı sağanak bekleniyor.

Yarın; Muğla'nın Fethiye, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Finike ilçesi ve Hatay çevrelerinde, Adana ve Mersin'in ise kıyı kesimlerinde kuvvetli lodosla birlikte aşırı sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz'de Kahramanmaraş, Osmaniye, Mersin ve Adana'nın iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır'da kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Anadolu'da Sivas, Niğde, Kayseri, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Doğu Anadolu'da Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Erzurum ile Gümüşhane, Bayburt ve Tokat çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar görülmesi bekleniyor. Yağışların yarın gece saatlerine kadar etkili olacağı öngörülüyor.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada, İzmir'de bugün yağmur ve sağanak yağmur şeklinde görülen yağışların, öğleden sonra kıyı Ege'de kuvvetli olması ve rüzgarın ise kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiği, yağış ve rüzgarın etkisini bugün saat 20.00'ye kadar sürdüreceği belirtildi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir