Kıyıya Paralel Boğaz Seferleri, 4 Ocak'ta başlıyor

Salıdan itibaren Sarıyer–İstinye–Beşiktaş–Kabataş ile Beykoz-Kanlıca-Üsküdar hattında kıyıya paralel transit hat uygulaması başlatılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesinin deniz ulaşımının daha aktif kullanılabilmesi amacıyla hayata geçirdiği "Kıyıya Paralel Boğaz Seferleri", 4 Ocakta başlayacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, projeye çerçevesinde İstanbul Boğazı'nda Sarıyer'den Kabataş'a ve Beykoz'dan Üsküdar'a alternatif bir deniz hattı oluşturuluyor.

Bu çerçevede, boğaza paralel sahil yolu trafiğinin hafifletilmesi amacıyla 4 Ocak Salı gününden itibaren Sarıyer–İstinye–Beşiktaş–Kabataş ile Beykoz-Kanlıca-Üsküdar hattında kıyıya paralel transit hat uygulaması başlatılacak.

Boğazın her iki kıyısında kara trafiğine alternatif oluşturacak paralel hatlar, hafta içi her gün iki sefer şeklinde gidiş-dönüş olarak yapılacak.

Yolcu motorları, Kabataş'tan saat 09.15 ve 14.15, Sarıyer'den saat 10.30 ve 15.30, Beykoz'dan saat 07.30 ve 09.30 ile Üsküdar'dan saat 08.30 ve 18.30 saatlerinde kalkacak.

Yolculardan gelen talep yoğunluğu dikkate alınarak artışın sağlanacağı kıyıya paralel yeni hatlarda mevcut ücret tarifesi geçerli olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir