‘Kızları okula kazandırmak’ için ikinci aşama

MEB ve AB’nin projesinde ikinci aşamaya geçiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hüseyin GÖKÇE

ANKARA-Milli Eğitim Bakanlığı’nın AB ile birlikte yürüttüğü ve özellikle kız çocuklarının okula devam oranının artırılmasını öngören KEP I projesinin tamamlanmasının ardından, ikinci aşama olan KEP II’ye geçildi.

Projenin tanıtımı amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa  Hilmi Çolakoğlu bir basın toplantısı düzenlendi. Projenin ilk aşamasında bir çok çocuğun kaderinin değiştiğini belirten Çolakoğlu, “ Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi’ kısa adıyla KEP I’in başarısını devamlı kılmak için çok önemli bir hamle daha yaparak, KEP II’yi uygulamaya başlıyoruz” dedi.

Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nun verdiği bilgilere göre, ikinci proje ile okula kaydı yaptırılmış çocuklardan, özellikle de kız çocuklarının, okula devam etmelerinin sağlanması amaçlanıyor.

KEP I dahil Türkiye çapında daha önce geliştirilen projeler ve kanuni düzenlemelerin okula kayıt oranını artırdığını söyleyen Çolakoğlu, özellikle kız çocuklarının okula devam etmeleri konusunda atılması gereken adımlar olduğunu kaydetti.

Çolakoğlu, kız çocuklarının daha iyi bir eğitim almasını hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı’nın AB ile birlikte 2011’de başlattığı çalışmanın daha kapsamlı bir aşamaya geçtiğini bildirdi.

Proje kapsamında, okula kaydı yapılan ancak çeşitli sebeplerle devam edemeyen çocukların eğitimlerini sürdürebilmeleri için aileler, eğitimciler, yerel kanaat önderleri ve idareciler nezdinde çalışma gerçekleştirilecek.

KEP II’nin; Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve ilgili eğitim kuruluşlarının kurumsal ve personel kapasitelerinin arttırılması, başta kızlar olmak üzere, okul çağındaki çocukların, anne-babalarının, yerel kanaat önderlerinin ve genel anlamda Türkiye kamuoyunun ‘okula devam’ın önemi konusunda bilgilendirilmesi ile öğrencilere psikolojik danışmanlık veren kadroların kapasite ve yeteneklerinin arttırılması, bu kadroların güçlendirilmesi olmak üzer üç temel amacı bulunuyor.