KKTC yeni havayolu şirketine kavuşuyor

KKTC Başbakanı Küçük, THY ortaklığındaki yeni hava yolu şirketinin yarın kurulacağını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - KKTC Başbakanı İrsen Küçük, devlet, özel sektör ve Türk Hava Yolları (THY) ortaklığındaki yeni hava yolu şirketinin yarın kurulacağını bildirdi.

Küçük, Bakanlar Kurulu toplantısına girerken yaptığı açıklamada, 2009 yılında ülkedeki büyüme hızı eksilerde seyrederken, 2010 yılı sonu itibarı ile artı 4'lere çıkma eğilimi gösterdiğini belirterek, ''Ekonomide büyük bir düzelme görülüyor'' dedi.

İrsen Küçük, yılbaşında otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını öğrendiğini de ifade ederek, bunun 2011'de de devam ederek turizmde beklentilere ulaşılmasını diledi.

Bugün, yılın son Bakanlar Kurulu toplantısında KDV oranlarının yeniden ele alınacağını belirten Küçük, yeni havayolu şirketinin de yarın kurulacağını vurguladı.

Küçük, Ankara'da yaptığı resmi temaslara da değinerek, Türkiye'de 2011 yılının turizmde ''KKTC Yılı'' ilan edilmesinin 2011 yılında turizm açısından beklentilerin artırılmasına yönelik hedeflere katkısı olacağına inandığını söyledi.

Ankara temasları sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptıkları görüşmelerde Kıbrıs görüşmelerinin seyri ile Kıbrıs Türk tarafının ve Rum tarafının tutumları üzerinde durduklarını kaydeden Küçük, görüşmelerde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun olumlu tavrına rağmen Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın olumlu bir tavır içinde olmadığı değerlendirmesinde bulunduklarını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir