KKTC'de Demirel için yas ilanı

KKTC'de, Süleyman Demirel'in vefatı nedeniyle bu sabah 0800'den, 19 Haziran Cuma mesai bitimine kadar bayraklar yarıya indirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KKTC Başbakanlığı tarafından çıkarılan genelgeyle, Türkiye Cumhuriyeti 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı nedeniyle, Bayrak Yasası'nın verdiği yetkiye atfen ve KKTC Dışişleri Bakanlığı'nın önerisine istinaden, bu sabah 08.00'den 19 Haziran mesai bitimine kadar KKTC'de tüm resmi kurum ve kuruluşlarda bayrakların yarıya indirileceği ilan edildi.

Akıncı'dan taziye mesajı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanlarından ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı nedeniyle mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre Akıncı mesajında şunları kaydetti 

Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanlarından ve 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel'in ebediyete intikal ettiğini büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Uzun yıllar parti başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak halkına değerli hizmetler vermiş bir lider olan Süleyman Demirel, Türk siyasi yaşamı ve tarihindeki yerini almıştır. Merhum Cumhurbaşkanı Demirel'e Allah'tan rahmet, başta yakınları ve siyaset arkadaşları olmak üzere, tüm Türk ulusuna başsağlığı ve sabır dilerim. Ruhu şad olsun.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Demirel'in cenaze törenine katılacak

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Demirel'in cenaze töreni için bu akşam Ankara'ya gidiyor. KKTC Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cenaze törenine katılmak için bugün akşam saatlerinde Ankara'ya gidecek. 

Öte yandan KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de,  Demirel'in vefatı nedeniyle TC Lefkoşa Büyükelçiliği'nde açılan taziye defterini imzaladı. Cumhuriyet Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Siber taziye defterine şunları yazdı:

Türkiye Cumhuriyeti'nin 9'uncu Cumhurbaşkanı, değerli siyasetçi ve devlet adamı Sayın Süleyman Demirel'in vefatı bizleri derinden üzmüştür. O, Türk siyasi tarihine, en uzun süre başbakanlık yapan ve ülkenin ekonomik gelişmesinde büyük katkısı olan bir siyasetçi olarak damga vurmuştur. Rahmetle anar, tüm ailesine ve Türkiye Cumhuriyeti halkına başsağlığı dilerim.

Bu konularda ilginizi çekebilir