KKTC'de memur maaşlarının yüzde 1'i Soma'ya

Kamu görevlilerinin maaşlarından yaklaşık yüzde 1'lik kesinti yapılarak fon oluşturulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine maddi destek sağlamak için hükümet olarak girişim başlattıklarını bildirdi.

Başbakan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısından önce yaptığı açıklamada, hükümet yetkilerinin Soma'ya gittiğini belirterek maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine maddi destek için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kamu görevlilerinin maaşlarından yaklaşık yüzde 1'lik kesinti yapılarak fon oluşturulacağını ifade eden Yorgancıoğlu, kesintinin sadece bir aylık olacağını kaydetti.

Kesintinin çalışanların isteği doğrultusunda yapılacağını anlatan Yorgancıoğlu, "Bir sonraki haftanın ilk günlerine kadar bu konu için katkı yapma arzusunda olmayanlardan yazılı dilekçe talep edilecek, geriye kalan çalışanlardan cüzi bir miktar kesinti yapılarak fon oluşturulacak" diye konuştu.

Yorgancıoğlu, fonun ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için memur ve işçi sendikaları ile hükümet temsilcisinin yer aldığı bir ekip oluşturulacağını belirterek kaynağın yerine ulaştırılmasından bu ekibin sorumlu olacağını söyledi.

Sendikalar da destek verdi

Geçen günlerde sendika temsilcileriyle ortak toplantı düzenlediklerini anımsatan Yorgancıoğlu, sendikaların böyle bir katkı yapılmasını büyük oranda desteklediğini, toplantıda, kesinti yapılmasına çalışanların karar vermesi gerektiği sonucuna varıldığını vurguladı.