Klimasan'ın tamamı Brezilyalı'ların

Şenocak hisselerinin 15.8 milyon euroya satılması konusunda anlaşmaya varıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Klimasan Klima hisselerinin tamamının Brezilyalı Metalfrio şirketine satılması konusunda anlaşmaya varıldı. Yüzde 71 hisseyi elinde bulunduran Metalfrio kalan yüzde 29'luk payı da Şenocak'tan alarak şirketin tek sahibi oldu.

Bu arada Genel Müdür Ahmet Alim Şenocak'ın ve tüm iştiraklerinin CEO'su olarak görevini devam ettireceği belirtildi.

Şirketten yapılan açıklamada, Şenocak Holding A.Ş'nin sermayesinin yüzde 29'una tekabül eden hisselerin tamamının Brezilya'da mukim Metalfrio'ya satışına yönelik ilgili taraflar arasında yapılan görüşmelerin mutabakatla sonuçlandığını ve söz konusu hisselerin 15 milyon 800 bin Euro bedel üzerinden satışına ilişkin sözleşmenin imzalandığını bildirdi.

Hisselerinin devrine ilişkin verilen bilgide; Şenocak Holding A.Ş. hissedarları tarafından Şenocak'ın sermayesinin yüzde 71'ini temsil eden hisselerin Brezilya'da mukim Metalfrio Solutions SA'ya satışına yönelik 26 Aralık 2007 tarihinde imzalanan sözleşme uyarınca 26 Mart 2011 ve 26 Nisan 2011 arasında kullanılabilecek olan ve Şenocak'ın sermayesinin geri kalan yüzde 29'unu temsil eden hisselere sahip olan hissedarlara verilen bir satış opsiyonunun ve Metalfrio'nun da aynı oranda hisseleri alış opsiyonunun mevcut olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şenocak'ın sermayesinin yüzde 29'una tekabül eden ve ilgili taraflar arasında yapılan görüşmeler mutabakatla sonuçlanmış olup neticesinde, 29 Mart 2011 tarihinde Şenocak'ın sermayesinin yüzde 29'unu temsil eden söz konusu hisselerin 15 milyon 800 bin Euro bedel üzerinden satışına ilişkin hisse alım sözleşmesi adı geçen hissedarlar, Metalfrio ve Metalfrio'nun yüzde 100'üne sahip olduğu bir iştiraki olan Rome Investment Management Limited ve Şenocak tarafından imzalanmıştır."

Hisselerin devri Rekabet Kurumunun devre ilişkin izninin veya menfi tespitinin alınmasını müteakip gerçekleştirilecek.

Ahmet Alim Şenocak, 27 Mart 2012 tarihine kadar Şenocak'ın ve tüm iştiraklerinin Genel Müdürü (CEO) olarak görevine devam edecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir